Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

Burhan Sakallı: ‘Eskişehir Mobilyanın Başkenti Olacak’

15.08.2019
A+
A-

Cumhur İttifâkı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, Eskişehir Mobilyacılar Kooperatifi Sanayi Sitesi (EMKO) çalışanları ile bir araya geldi. Sakallı, burada yaptığı konuşmada, “Eskişehir’i mobilyanın başkenti yapacağız” dedi.

Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan ile birlikte EMKO Sanayi Sitesi esnafı ile bir araya gelen Sakallı, “Şehrimizin esnaflarının sorunlarını, sıkıntılarını dinleyelim, Büyükşehir Belediyesi olarak, Odunpazarı Belediyesi olarak neler yapabiliriz bunları konuşalım istiyoruz” dedi.

Mobilya sektörünün Eskişehir’de önem taşıdığını söyleyen Sakallı, “Bu şehirde yaklaşık 10 bin civarında mobilya sektöründe çalışan hemşerimiz var. Mobilya sektöründe çalışanlar, aileleri ile birlikte bu şehrin toplam nüfusunun 10’da 1’ine tekabül ediyor. Hemen, şimdi, acilen bu şehrin mobilya sektörüne sahip çıkmak gerekiyor” diye konuştu.

ŞEHRİN BÜTÜN SEKTÖRLERİ GİBİ MOBİLYA SEKTÖRÜ DE KAN KAYBETTİ

Sakallı, mobilya sektörünün kan kaybettiğini söyleyerek şunları söyledi: “Bir mobilya atölyesinde çıraklık yapmış biri olarak söylüyorum. İnegöl’ün daha İ’sinin olmağı bir dönemde bu şehir Türkiye’de mobilyanın başkentiydi. Şehrin bütün sektörlerinin kan kaybettiği gibi mobilya sektörü de kurumsallaşamadı, markalaşamadı. Yerel yönetimler bu şehrin mobilya sektörüne sahip çıkamadı. Eskişehir Bursa ile rekabet etme iddiasından vazgeçti. Eskişehir 1 milyar dolar civarında ihracat yapıyor ama bir ilçe olan İnegöl buna yakın miktarda ihracat yapıyor. Yapmamız gereken şey, bu hesabı bozmak.”

“ESKİŞEHİR MOBİLYASINI BİR TÜRKİYE VE DÜNYA MARKASINA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Eskişehir’in mobilyanın başkenti olması gerektiğini söyleyen Sakallı, “Benim iddiam, vizyonum şu; ben sayın cumhurbaşkanımızın, merkezi hükümetin, büyükşehir belediyesinin, ilçe belediyelerimizin, şehirdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının desteği ve katkısı ile bu şehri yeniden mobilyanın başkenti yapmaya iddialıyım ve kararlıyım. Eskişehir mobilyasını bir Türkiye ve dünya markasına dönüştüreceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.