Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

BU VİLLA HANGİ ÖZEL MÜDÜRÜN ?

BU  VİLLA HANGİ ÖZEL MÜDÜRÜN ?
02.06.2023
A+
A-

Okurumuzun fotoğraflayıp yolladığı “Yüzme havuzu-Müştemilat ve Kamelyadan” oluşan yapılaşma;Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in eşi üzerine yaptığı kaçak yapı ile onun eski özel kalem müdürünün film çevirerek konut kondurduğu Tepebaşı Belediyesi’nin sorumluluğu altında ki Keskin (Köyü) Mahallesi’nde .

Keskin Mahallesi(Köyü) Büyük Ova Kanununda “Tarımsal sit” olarak ilan edilen İnönü ovası içerisinde.Bu ova içerisinde yapılaşma belli şartlar altında yapılabiliyor.İlgili kanununa göre 5 dönüm ve altına yapılaşma izni verilmiyor.5 dönüm üzerine verilen izinle de arazi üzerine sadece “Tarımsal Amaçlı Bağ Evi” yapabiliyorsunuz.Tarlanızın üzerine yapılan “Tarımsal Amaçlı Bağ Evi”niz.      –inşaat alanı katsayısı yüzde 5’ten fazla olamaz ve yapı inşaat alanları toplamı hiçbir koşulda 250 metreyi geçemez.

-Saçak seviyelerinin tabii zeminden yükseliği 6.50 metreyi ve 2 katı aşamaz.

Yola ve parsel sınırlarına 5.00 metreden fazla yakın olmamak şartlarını taşıyorsa ruhsatlı yapılaşmaya izin verilebiliyor.

İddialara göre yapılaşmanın bulunduğu tarla 3345 m2. “Tarımsal Amaçlı Bağ Evi” yapabilmek için mecburiyet olan 5 dönümün altında.

-Diyelim ki film-fırıldakla “Tarımsal Amaçlı Bağ Evi”ruhsatı alındı.Fotoğraflanan “Yüzme Havuzlu Villa” ruhsat verilebilme şartlarına uygun mu?????

Yine iddia edilen sondajla su bulunamadığı için 2022 yılında aylarca Tepebaşı Belediyesine ait tankerlerle ile su taşınıyor.Bu çözüm olmayınca ESKİ 2022 yılında Keskin Mahallesinin girişine bu villa için özel trafolu su pompası kuruyor.Hatta bu villaya özel yapıldığını perdelemek için bölgeden başka kişilerde abone yapılıyor.

Bu kadar istisna ve ayrıcalık tanınan “Yüzme Havuzlu Villa” ile ilgili aklımıza deli sorular geliyor.

BÜYÜKŞEHİR, ODUNPAZARI’NDAN SONRA ŞİMDİ DE TEPEBAŞI BELEDİYESİ ÖZEL KALEM MÜDÜRÜNÜN VİLLA AŞKI

1.Bu yapılaşma ruhsatlı ise nasıl ruhsat verildi…. Yok Yılmaz Hocanın evi gibi kaçak ise kim göz yumdu,yumuyor..

2. Tapu kayıtlarına sahip değiliz.Mülk kimin adına kayıtlıdır bilmiyoruz fakat o bölgede ýaşayanlar ile köyün eski yerleşiklerin iddiasına göre “Havuzlu Villa”nın sahibi Tepebaşı Belediyesi özel kalem müdürü Özcan Erkaya fakat biz yine de soralım.

3.Tarımsal Amaçlı Bağ evi görünümünde ki “Havuzlu Villa” kime ait.

Büyükşehir,Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin Özel Kalem Müdürlerinin “Villa ” aşkları çok enteresan….

Büyükşehir Belediye Başkanının kaçak-göçek ev yaptıgı yerde herkes herşeyi yapabiliyor demek ki……

 

 

 

 

 

 

 

 

.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.