Site Rengi

DOLAR 32,4966
EURO 34,9216
ALTIN 2.438,38
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Çalışkan: ‘İstanbul’dan Bile Pahalı Toplu Ulaşım Eskişehir’de’

Çalışkan: ‘İstanbul’dan Bile Pahalı Toplu Ulaşım Eskişehir’de’
23.03.2022
A+
A-

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım ücretlerine yaptığı zamlar hakkında eleştirilerde bulundu. Eskişehir’de mesafelerin kısa ancak ulaşımın diğer şehirlere kıyasla çok daha pahalı olduğunu vurgulayan Çalışkan, şu ifadeleri kullandı:

“Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım ücretlerine zam kararı aldı. Buna göre tam ESKART 6 TL, indirimli ESKART 3.5 TL, aktarma ücretinin ise 70 kuruş oldu.

Her şeyi hükümetten bekleyen, her eksikliğine de hükümeti mazeret gösteren Eskişehir Büyükşehir Belediyesimuhakkak yine mecbur kaldığını söyleyecektir.

En pahalı toplu ulaşım Eskişehir’de

Çevremizdeki illere baktığımızda en pahalı toplu ulaşım maalesef Eskişehir’de.  Örneğin; Bursa’da tam kart 4.20 TL, indirimli kart 3.60 TL, öğrenci 1.80 TL. Konya ise indirimli kart 1.55 TL’den, tam kart ise 2.50 TL’den fiyatlandırılmış. Bu şehirde zorunlu olarak aldığımız hizmetler tüm illerden pahalı. İstanbul’dan dahi pahalı ulaşımımız var. İstanbul’da tam kart 5.48 TL olup, öğrenci kartı ise 2,67 TL.

Bu şehirlerin tamamı mesafe olarak Eskişehir’den çok fazla taşımacılık yapan şehirler. Biz de mesafeler kısa, ulaşım ise diğer şehirlere kıyasla çok pahalı. Aktarmalar da ücretlendirilmeye başlandı. Hemşehrilerimiz şunu bilmeliler ki ne Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ne de ulaşım hizmetini yürüten ESTRAM şirketi kamu yararı gütmemektedir.

Üzülerek belirtiyorum ki şehir olarak Yılmaz Büyükerşen’in çözümleri ve projeleri yerine 22 yıldır boş mazeretlerini dinliyoruz…”​​

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.