Site Rengi

DOLAR 32,5415
EURO 34,8110
ALTIN 2.444,86
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

‘Cumhuriyetimizin İlk Yüzyılı Bilgi Şöleni’ toplantısı yapıldı

‘Cumhuriyetimizin İlk Yüzyılı Bilgi Şöleni’ toplantısı yapıldı
31.10.2023
A+
A-

Cumhuriyetin ve Eskişehir Türk Ocağı’nın 100’üncü kuruluş yıl dönümü münasebetiyle ‘Cumhuriyetimizin İlk Yüzyılı Bilgi Şöleni’ isimli bir program gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Seyfi Yıldırım, İstanbul Üniversitesi’nden Cezmi Eraslan ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fahri Yetim’in konuşmacı olarak katıldı. ‘Cumhuriyetimizin İlk Yüzyılı Bilgi Şöleni’ programı Yunus Emre Kültür Sarayı’nda yapıldı. Dinleyicilerin ilgiyle takip ettiği toplantıda konuşmacılar özetle ‘Cumhuriyete nasıl gelindi, tarihi gelişimi’, ‘Cumhuriyetin kazanımları’ ve ‘Cumhuriyet ile ilgili kavramlar ve neleri yapabildik, yapamadık’ konularından bahsetti.

Konuşmalar sonucunda özetle, ‘Cumhuriyet, devlet başkanının seçimle belirlendiği bir hükümet biçimi olduğu gibi milli egemenlik ilkesini en iyi yaşatan sistem olarak da kabul görmektedir’ tespiti yapıldı. Soru ve cevaplardan sonra Ocak Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, teşekkür konuşması yaparak katılımcılara Şükran Berat’larını takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.