Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Dilara Tambova DSP’den istifa etti

Dilara Tambova DSP’den istifa etti
27.01.2024
A+
A-

Tambova, Uzun yıllardır, büyük bir gurur ve özveriyle her kademesinde görev yapıp; milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarakta temsil etmiş olduğum Demokratik Sol Parti üyeliğimi, bugün itibariyle sonlandırmış bulunmaktayım. Zira! DSP’nin, bugün içinde bulunduğu; ilkesizlik ve savrulma hali, benim açımdan kabul ve tolere edilebilir olmaktan çıkmış vaziyettedir. Buna mukabil, demokratik sol felsefe; her zaman inandığım ve savunacağım bir ideoloji olarak kalacaktır.

Önümüzdeki yerel seçimlerin önemine binaen, ben de tarihi bir sorumluluk üstlenip; bu süreçte, doğru tarafta durmak ve öncelikle Eskişehir için doğru kararı vermek durumundayım. Zira gelecek nesillere; bugün duracağım yerin hesabını veremeyeceğim, ağır bir yükün altına girmek istemedim gibi, ülkemizi; bugünkü koşullara mahkum eden bu iktidardan da ivedilikle kurtarma gailesi gütmekteyim.

Bu yerel seçim süreci; aslında, çağdaş demokrasi ile ilkel düşünce ve yönetim tarzının oylanması sürecidir. Zira iktidar paydaşlarına baktığımızda; bizlerin hayal ettiği aydınlık Türkiye ve uğruna mücadeleler verilmiş olan; laiklik ve hukukun üstünlüğü düsturunun, ortadan kaldırılma ihtimali kuvvetle muhtemeldir.

Elbette ki, muhalefetin de çokça eleştirilecek ve düzeltilmesi gereken yanları mevcut olduğu gibi; bununla ilgili görüş ve eleştirimi de açık yüreklilikle dile getirmekteyim. Ancak görünen odur ki! Bugünkü konjonktürde, bu iktidardan ve mevcut paydaşlarından; bir ve bütün olmadan kurtulmakta mümkün değildir. Hele ki! Ona yandaş olmuş bir zihniyetle bu sürecin, olumluya evrilmesi söz konusu dahi olmayacaktır. Zira! Yerel seçimlere sayılı günler kala; başta benim şehrim olmak üzere; belediye başkanlıkları için aday çıkarma kararı, ideolojisinden hızla uzaklaşmış olan bu partiyi; geçmişte; bizim verdiğimiz felsefi mücadeleyle kıyas tutamayacak kadar, kendisine yabancılaştırmıştır.

Aynı yabancılaşma hissiyatını; ben de taşımakta ve yıllarca savunduğum bu ideolojiyi, artık! Sadece fikriyatımda yaşatmaktayım. Bundan sonraki süreçte; en “makul” kişilerle, makul hedeflere ilerlemek ve şehirlerimizde elde edilecek yönetim gücünü, gazi meclisimize de taşımak için gayret göstereceğim.

Niyetlerimiz, sarih ve samimi; yani, kişisel ikbal değil! Bireysel başarıyla birlikte, kente ve ülkeye hizmet etmek.. aydınlık yarınlarımız olsun!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.