Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

Dükkânının duvarına astığı güzel sözler görenlerin beğenisini kazandı

Dükkânının duvarına astığı güzel sözler görenlerin beğenisini kazandı
22.01.2024
A+
A-

Eskişehir’de bir esnafın kendi işletmesinin duvarına astığı dostluk temalı güzel sözler yoldan geçenlerin dikkatini topladı.

Eskişehir’de esnaflık yapan ‘İmanım Halil’ lakaplı Halil Kınık, okuduğu kitaplardaki beğendiği sözleri bastırarak işletmesinin dış duvarına astırdı. Dostluğu, birliği ve beraberliği temel alan sözler, çevreden geçen vatandaşların gözüne çarptı. Hacı Bektaş-ı Veli, Neşet Ertaş ve Atatürk’ün sözlerinin de yer aldığı duvar yazıları bazı vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası ile fotoğraflanırken, bölge esnafının da beğenisini kazandı. Aralarında şiirlerin de bulunduğu sözlerin amacına vurgu yapan Kınık, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

“O mesajların hepsinin temelinde dostluk var”

İşletmesinin duvarına yazdığı yazılarla ilgili konuşan esnaf Halil Kınık, “Ben çok kitap okurum, bir dönemler böyle yapmak aklıma gelmişti. Gazete gibi yaptım orayı. Bu duvar 10 yıldır böyledir. Gelen, geçen, eş, dost, kolu, komşu okusun diye yazdık. O sözlerin hepsi sevgili sözlerdir. Görenler durup bakıyorlar, bayağı ilgi çekiyor. Vatandaşlar bize gelip güzel yorumlarını iletiyorlar. O mesajların hepsinin temelinde dostluk var. Orada Hacı Bektaş-ı Veli, Neşet Ertaş ve Atatürk’ün sözleri var. Sevgiden ve saygıdan ödün vermeyelim, ülkemizde milli birliği ve kardeşliği sürdürelim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.