Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

Eskişehir’de 2 dernek çocuklara 400 oyuncak dağıttı

Eskişehir’de 2 dernek çocuklara 400 oyuncak dağıttı
12.10.2023
A+
A-

Eskişehir’de bir motor derneği ve Eskişehir İlgili Babalar Platformu topladıkları 444 oyuncağı anaokulu öğrencilerine dağıttı.
Eskişehir Motosiklet Derneği ve Eskişehir İlgili Babalar Platformu, Türkiye genelinde topladıkları 444 oyuncağı belirledikleri iki anasınıfındaki toplam 350 çocuğa dağıttı. Toplanan oyuncakları el birliğiyle ayrıştıran dernek üyeleri Motosikletleri ile okulları ziyaret edip çocuklarla buluşu. Oyuncaklara ve motosikletlere oldukça ilgi duyan çocuklar ziyaretten oldukça mutlu olduğu görüldü. Dernek üyeleri anasınıfı öğrencilerine oyuncak dağıtıp çocuklar hatıra fotoğraflı çekindi. Dağıtımın ardından çocuklar dernek üyeleri ile motosiklete bindi.

“Türkiye’nin her yerinden oyuncaklar geldi”
Oyuncak dağıtımı hakkında konuşan Eskişehir İlgili Babalar Platformu adına konuşan Ergin Sarıgöl, “Biz Eskişehir İlgili Babalar Platformu olarak her çocuğun oyuncakla büyümesini, oyuncağın çocuğun hayatında çok önemli bir yanını olduğunu bilerek oyuncak kampanyası düzenledik. Kampanyamızın adını da “Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler”. Bu kapsamda dezavantajlı bölgedeki çocuklarımıza topladığımız oyuncakları buluşturmayı hedefledik. Burada da bizim en büyük desteklerimiz. 222 Motosiklet Derneği ile beraber bu kampanyayı sürdürdük. Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler amaçlarımızı anlattık. Türkiye’nin her yerinden oyuncaklar geldi. 222 Derneğine gerekse bizim Eskişehir İlgili Babalar Platformu’na oyuncakları hep beraber hijyenik bir hale getirdik ve çocuk ulaştırdık. Şu sınıfta özellikle oyuncakları dizdik, çocuklar karşısına oturduk. Çocuğun birinin bir cümlesi vardı, “ben bu oyuncaklara dokunabilir miyim?” o zaten her şeyi anlatıyordu. Çocukların gözündeki mutluluk çocuklar gülsün diye başladık ve güldürdüğümüze inanıyoruz. Derneğimiz zaten bildiğiniz gibi köy okullarının kütüphane desteği veriyor. Biz Eskişehir İlgili Babalar Platformu olarak babalığın önemini yaymak için birçok faaliyet yapıyoruz işte gezici ailelerin çocuklarına ulaşmaya çalışıyoruz. Birçok faaliyet var. Biz sadece şunu yapıyoruz, iyi insanları ihtiyacı olan insanlarla buluşturuyoruz”dedi.

“Çok mutlu oldular, çok sıcakkanlılar”
222 Eskişehir Motosiklet Derneği Başkanı Gürkan Güler oyuncak toplama ve dağıtım aşamaları hakkında bilgi verdi. Çocukların motosikletlere oldukça yoğun ilgi duyduğunu belirten Güler, “Yani Eskişehir İlgili Babalar Platformuyla birlikte bir çalışmanızdır. 222 Eskişehir Motosiklet Derneği’nin zaten çocuklar üzerine yoğunlaştığı konuları, projeleri az çok toplumumuz biliyor. Bu sırf kitap yardımlarıyla da olmuyor. Oyuncak da nasıl bir tohumun çimlenmesi büyümesi için ışığa, suya besine ihtiyacı var. Çocuklarımızın da oyuncağa da ihtiyacı var. Özellikle belli yaşlara kadar çocuklarımızın oyuncağa mutlaka ve mutlaka ihtiyaçları vardır. Toplamda biz 2 tane okul belirledik. Eskişehir içerisinde 222’şer adet sembolik derneğimizin ismini de taşıyan 222’şer adet oyuncağı da okullarımıza, çocuklarımıza teslim ettik. Oyuncak elimizde daha fazla olsa daha çok getirecektir. Çünkü bir çocuğa bir oyuncak olmuyor biliyorsunuz. Yani bir çocuğa en azından 4-5 oyuncak gerekiyor ama bizim de kapasitemiz buydu. Çok mutlu oldular, çok çocuk işte bunlar zaten sıcakkanlılar. Hemen bizde samimi oldular. Daha sonra biz de okullara motosikletlerin izle geldiğimiz için oyuncakları dan çok bizim motosikletlere binmek için heyecanlandılar. Tabii ekipmanlarımız olmadığı için çocuklara motosiklete bindiremedik ama ufakta olsa okul bahçesinde şöyle motorlarımızla bir turladık, onların mutluluğunu gözlerinden okuduk. Yavaş yavaş aşılıyoruz motosiklet sevgisini de çocuklarımıza tabii bilinçli, korkutucu değil, sevimli hale getiriyoruz motosikleti” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.