Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

Emek mahallesi sorunlarına çözüm bekliyor

Emek mahallesi sorunlarına çözüm bekliyor
02.08.2023
A+
A-

Emek Mahallesi Muhtarı Sibel Akın, hem yüzölçümü hem de nüfus açısından kentin en büyük mahallesi olduklarını belirterek, yaşadıklarını alt ve üst yapı sorunlarının çözülmesini beklediklerini anlattı.
Odunpazarı ilçesine bağlı Emek mahallesi Ziya Gökalp caddesinde yaklaşık 2 sene önce Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yol genişletmesi ve çevre düzenlemesi yapıldı. Ancak 2 yıl önce yapılan çalışmaların izi hala duruyor. Yarım bırakılmış bir çalışma, henüz temizlenmemiş moloz atıklarının bulunduğu arsalar, yapımı yarım bırakılmış kaldırım ve caddenin çevre kirliliği görüntü kirliliğinin yanı sıra yanı vatandaşların sağlığını da olumsuz etkiliyor. Konuyla ilgili rahatsızlık duyduğunu ifade eden mahalle halkı yetkililere çağrıda bulunuyor.

“Kaldırımlar kalmadı mevcut olanlar da yıkıldı”
Mahalle Muhtarı Sibel Akın, Emek mahallesinin Eskişehir’in hem yüzölçümü hem de nüfus olarak en büyük mahallesi olduğunu belirtti. Aynı zamanda gelişmekte olan mahallede birçok sıkıntısı olduğunu belirten Akın, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Ziya Gökalp caddesini bulvar olarak tekrar açmak istiyor. Lakin belirli bir yere kadar çalışma yapıldı. Aradan çok zaman geçmesine rağmen başka bir çalıma yapılmadı. Belirlenen yere kadar genişletme ve yol çalışması yapıldı, ondan sonraki alanda caddenin aşağı tarafında Ertaş caddesine doğru evlerde yıkılmalar yapıldı. Bulvar olarak açılacak diye üstün körü bir temizlik yapıldı, ama 2 yıl oldu başka hiç bir çalışma olmadı. Kaldırımlar da kalmadı, mevcut olan kaldırımlarda yıkıldı.

Engelliler, bebekli aileler hem de vatandaşlar için bu kaldırımların olmaması büyük sıkıntı teşkil ediyor. Çünkü Ziya Gökalp caddesi işlek bir cadde. İşlek bir cadde olduğu içinde vatandaşlar burada bayağı bir sıkıntı yaşıyor. Orada sağlık ocağı, diş sağlığı merkezleri mevcut oraya giden vatandaşlarımız içinde büyük sorun oluyor. Bir an önce yapılması gerekiyor, çünkü çevre kirliğine de sebep olan bir görünüm var” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.