Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

KAZIM KURT’A BÜYÜK TEPKİ,KANLIKAVAK İSMAİL ARCA ALT YAPI TESİSLERİ’NİN KAPATILMASINI ŞİDDETLE KINIYORUZ

KAZIM KURT’A BÜYÜK TEPKİ,KANLIKAVAK İSMAİL ARCA ALT YAPI TESİSLERİ’NİN KAPATILMASINI ŞİDDETLE KINIYORUZ
01.06.2023
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi’nin Kanlıkavak’taki Eskişehirspor Alt yapı Tesislerini kapatmasına bir tepkide Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği nden geldi.

Dernek Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada; Yıllarca Eskişehirspor ve Türk futboluna sayısız yıldızlar yetiştiren Eskişehir’in en köklü ve en büyük alt yapı tesisleri durumundaki İsmail Arca Alt Yapı Tesisleri, Odunpazarı Belediyesi tarafından Alt Yapı Derneği’nden alınarak özel bir işletmeye verildi.

31 Mayıs 2023 tarihi itibariyle Alt Yapı derneği bu tesisleri boşaltmaya başlamıştır. Halen yüzlerce Eskişehir çocuğuna hizmet veren bu tesislerin tabelasında yer alan İSMAİL ARCA adı tüm Eskişehirspor sevdalıları için kırmızı çizgi olmakla birlikte tüm kentin ve Türk futbolunun ödemekle tükenmeyecek bir vefa borcu olan değerli bir büyüğümüzdür.

Tesislerde yıllarca verilen hizmetleri bir kenara bıraksak bile İsmail Arca gibi bir değerimizin adını o tabelada yaşatmak koca kente zor mu geldi? Odunpazarı Belediyesi, İsmail Arca adını taşıyan bu tesisleri yok ederek Eskişehirspor’un şanlı mazisine büyük bir darbe vurmuştur. Eskişehirspor’u Eskişehirspor yapan değerlerimizin manevi şahsiyetine yapılan bu saygısızlıklar ve vefasızlıklar artık son bulmalı. Eskişehirspor’u ANADOLU YILDIZI yapan efsane futbolcularımızın adlarını yaşatmaktan bile aciz bir kent haline mi geldik biz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün övgüsüne mazhar olan Eskişehir halkı, evladını toprağa verdiği gün Eskişehirspor’u zor durumda bırakmamak için yaşanabilecek en büyük acıyı yaşarken bile maça çıkan abide bir isim olan İSMAİL ARCA adını yaşatamayack kadar vefasız mı oldu?

Biz, Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği olarak Kanlıkavak İSMAİL ARCA Alt Yapı Tesisleri’nin kapatılmasını, bu karara imza atanları, bu karara sessiz kalanları şiddetle kınıyor ve bu yanlış karadan dönmeye davet ediyoruz.

 

 



YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.