Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Emirdağ Vakfından Öğrencilere Burs Desteği

Emirdağ Vakfından Öğrencilere Burs Desteği
23.10.2023
A+
A-

Şehrimizde yaşayan Emirdağ’lılar tarafından  üniversitede okuyan öğrenciler için “Eğitime Destek Bursu” adlı program düzenlendi. Eğitime Destek Bursu programına seçkin davetliler katıldı. Son zamanlarda ismi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayları arasında geçen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu ve AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı Hasan Hüseyin Köksal başta olmak üzere Emirdağ’lı olup Eskişehir’de faaliyet gösteren STK yöneticileri,iş insanları, akademisyenler, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.Program sunuculuğunu Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Akademisyenlerinden Prof.Dr.Murat Karacasu yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Dr.Veli Görken Pala vakıf faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. 2023 yılında burs için çağrı yaptıklarını söyleyen Başkan Pala, 400’den fazla öğrencinin burs  için vakfa müracaatta bulunduğunu ancak bunu karşılama imkanlarının olmadığını sözlerine ekledi. Burs verip vakfa katkı sağlayan hemşehrilerine teşekkür eden Başkan Veli Görken Pala, geçen yıl 1500 ihtiyaçlı öğrenciye vakıf olarak bot ve mont desteği verdiklerini söyledi.Deprem bölgesine en üst düzeyde destek olduklarının altını çizerek kendilerine güvenen hayırseverlere teşekkür etti

Böyle bir rafine toplulukla vede hemşehrileriyle bir arada olmaktan son derece mutlu olduğunu  söyleyen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu konuşmasında şunları dile getirdi: “Bu akşam çok önemli bir konu için bir araya geldik.Vakıf Başkanımızı dinleyince gurur duydum.Üç yıldır çok anlamlı hizmetler yapmışlar.Gelinen nokta çok iyi. Ama bana sorarsanız bu nokta yeterli değil.Burada çok değerli iş adamlarımız var, dernek başkanlarımız var.Bende ilk okulu Fransada okudum. Gurbetçi çocuğuyum.Sonra dönüş yaptık.Biz bu eğitim faaliyetinden daha kutsal bir faaliyet yapamayız.Dünyada her şey kaliteli eğitim için yapılıyor. Bizler devletimizin sağladığı imkanlarla yatılı olarak okuduk. Bugün belli görevlere gelmişsek devletimizin sayesinde. Bizlerde bugün ülkemizin geleceği gençlere burs vererek onları destekleyerek okumalarına yardımcı olmamız gerekiyor.Sizlerde verdiğiniz bursla bir çocuğun hayatını kurtarıyorsunuz.Teşekkür ediyorum.” dedi.

Programın sonunda gazetecilerin Mahmut Çorumlu’ya sorduğu  Kamuoyunda Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isminiz geçiyor ne söylemek isterseniz? sorusuna  karşılık Mahmut  Çorumlu kısaca:”Şuanda kritik bir görevdeyim.Emniyet Genel Müdür Yardımcısıyım. Hiçbir zaman bir göreve talip olmadım.Büyüklerimiz ne uygun görürlerse onu yapmaya çalışıyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.