Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Eskişehirspor ve Belediyenin Malı Deniz…

23.08.2022
A+
A-
Odunpazarı Belediyesinin Mercedesli solcu  Başkanı Kazım Kurt her zaman yaptığını gibi  gerçekleri saklama içgüdüsü ile kuru gürültü yapmış. Kendisini dinlemem..
Boş lak laka harcayacak zamanım yok. Bir haberci arkadaşımızın sosyal medyasından aktarayım. “Eskişehirspor billboard sözleşmesini feshetsin bana ne? Eskişehirspor yönetimi asılsız iddialara rağmen Kazım Kurt’u yıpratmaya çalışanlara ses çıkarmıyorsa ve bu sözleşmeye devam ediyorsa, bu beni ilgilendirmez.”
BELGELER ODUNPAZARI BELEDİYESİ İÇERİSİNDEN GELDİ 
Birincisi  asılsız iddia yok.İddialar  Sayın Kurt’un söylediği gibi Eskişehirspor Yönetici lerinden değil; yoldaşları ile beraber yönettiği Odunpazarı Belediyesi’nde kendi adamlarının sızdırdığı  Kazım Kurt imzalı belgeler. Kendi imzasını da inkar ediyorsa  sıcak havalarda tükettiği sıvılara dikkat etmesini öneriyorum.
Şimdi tekrar Odunpazarı Belediyesinin  belgeleri  üzerinden tane tane anlatayım.İddialar asılsız mı  siz karar verin.
6 Eylül 2017 Tarihinde Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfı adına Sinan Özeçoğlu Odunpazpazarı Belediyesine başvurarak  “Reklam alanlarınızı bize tahsis edin” diyor. Lütfen dikkat istenen reklam alanları.
Aynı gün  Başkan Kazım Kurt, kendi imzası ile Meclis’ten  kendisine yetki verilmesini  talep ediyor. Meclis de aynı gün Başkan Kazım Kurt’a Odunpazarı Belediyesine ait REKLAM ALANLARININ tahsisi için yetki veriyor.
 Başkan Kazım KURT’ta bu yetkiyi aldıktan sonra 1 Ekim 2017 tarihinde Eskişehir Spor Eğitim Vakfı ile protokol imzalıyor. Belediye Meclisi Başkana sadece “REKLAM ALANLARININ” tahsisi ile ilgili yetki veriyor.
 Çünkü  5393 Sayılı Belediye Kanunu ile 5018 Sayılı Kamu Maliye Yönetimi  ve Kontrol  Kanuna göre demirbaş olan bu reklam ünitelerinin devrini bırakın ihalesiz kiralanması  mümkün değildir.
 Bunlara rağmen Başkan Kurt  Odunpazarı Belediyesi’nin demirbaşı olan  200 Bilboard, 10 Megalight, 10 Megaboard ve elektrik direklerini Vakıf  15 Yıl boyunca vakıfa bedelsiz  devrediyor”
Protokole Odunpazarı Belediyesi adına Kazım Kurt, Vakıf adına Başkan Sinan Özeçoğlu ile Ö. F. D imza atıyor.
27 Ekim 2017 tarihinde İstanbulda  ADARGA  REKLAM…… A.Ş isminde 50 bin lira sermayeli  bir şirket kuruluyor.
Şirketin sahibi ve müdürünün ismi  İbrahim Erinç Eröz,Ticaret sicil gazetesine göre Şirketin sahibi ve Müdürünün ikamet adresi Eskişehir Yenibağlar Mahallesi.Şirket İstanbulda kuruluyor ama kuran ve yöneten Eskişehirde oturuyor……..
 Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfıda, 200 Bilboard, 200 CLP 10 Megalight, 10 Megaboard ile elektrik direkleri ve 2 adet LED ekranı, 28 Aralık 2017 tarihinde, daha önce hiç bir iş deneyimi olmayan sadece  bir ay önce kurulan ADARGA isimli firmaya kiralıyor. 
Reklam ünitelerinin 15 Yıllık kiralama bedeli toplam 4 Milyon Lira.
Yani aylık sabit  22 bin liraya  karşılığında 180 aylığına ADARGA’ya teslim ediliyor.
 Teslim edenler Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfı Başkanı Sinan Özeçoğlu ve Dönemin Genel sekreteri…..Ama Resmiyette Kullanmaya Halil Ünal döneminde başlamıştır.
Bu ADARGA sadece Eskişehirde iş yapıyordur ve  bu işleri de Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfının genel sekreteri Ö F.D ‘ın şirketleri yapıyordur.
 Az giderler uz giderler ADARGA 1 Mart 2021 tarihinde şirketin Merkezini Eskişehire taşımaya karar verir. Eskişehirde ki adresi Organize Sanayi 14.Cadde No 4’dür.
 Bu adres Anadolu, Yenigün ve Sonhaber gazetelerinin basıldığı ESGROUP Ofset ve Matbaa tesisleridir.
ESGROUP Anadolu Gazetesinin künyesinde yazdığı gibi Özgür Fetih Demirtaş’a aittir.
Özgür Fetih Demirdaş  Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfının genel sekreteri sıfatı ile ADARGA isimli firma ile protokol imzalayan kişidir.
Şimdi şu soru akıllara gelebilir. Belediye reklam ünitelerini Eskişehirspora devretmiş gerisi onu ilgilendirmez.  ADARGA ve Ö.F.D’ın şirketleri Odunpazarı Belediyesinin  mülkiyetinden   bedelsiz olarak aldığı reklam üniteleri üzerinden Odunpazarı Belediyesine Milyonlarca Lira fatura kesilmektedir. Ö.F.D’nin sahibi olduğu televizyonun da ve gazetelerinde sabah, akşam Kazım Kurt probagandası da hala  son hızla devam ediyor.
 Akıl yürütelim.Belediye reklam ünitelerini kiralamak istese ihale açmak zorunda.İhalenin sağladığı  rekabet ortamında bu reklam ünitelerini 15 Yıl boyunca sabit  kira artışı olmadan 22 bin liraya sahip olmak  asla ve asla mümkün değildir.Üstelik ihale şartlarında kimin alacağıda garanti değil. Görünen ve iddia edilen bunu aşmak için  Eskişehirspor kullanılarak ihale yapılması zorunluluğu ekarte ediliyor.
 Bu yol izlenerek Odunpazarı Belediyesinin reklam ünitelerine Kazım Kurt’un en büyük destekçisi Medya Grubu sahip olurken,Kazım Kurt’da Eskişehirsporun hamisi ve kahramanı ilan ediliyor. Şimdi size tekrar soruyorum iddialar asılsız mı????
Bu hokus-pokus da
kaybeden Eskişehirspor ve Odunpazarı Belediyesi olduğu açıktır.
Tekrar akıl yürütelim. Eğer  Eskişehirspor gelir elde etsin isteniyor olsa reklam üniteleri hiç bir iş deneyimi olmayan ve sözleşmeden sadece 1 ay önce kurulan bir şirkete kapalı kapılar arkasında verilirmiydi…Verilmez di bu reklam üniteleri şeffaf ve herkese açık bir ortamda pazarlanırdı. Hayatın ve olayların akışına göre bu iş adrese teslim bir operasyondur.
Diğer kaybedenlerden  Odunpazarı Belediyesi kanunları çiğneyerek ihalesiz ve bedelsiz olarak devrettiği  demirbaşlarından ne kadar kira geliri kaybetmiş olabilir. Peki daha önce kendi mülkü olan reklam ünitelerine ne kaç milyon reklam parası ödemiştir.
 Maalesef  kamu zararı oluşurken birileri cebini doldurmuş. En büyük soru da şu. Bu cebini dolduranlar kim????? Bunu çözmek için dahi olmaya gerek yok. Kimler sebepsiz yere zenginleşmiş ise, kimlerin mal varlığı artmış ise onlardır.
 Eskişehirliler ve  Eskişehirspor  kaybederken en büyük kaybeden hukuk devleti ve bunun hesabını sormayan sistemdir.
Kazım Kurt gibi politikacıların siyasetten silinmesi gerektiğini düşünenlerdenim.
 Hangi hakla ve yüzle Eskişehirspor beni savunmuyor diyebiliyor hayret ediyorum. Eskişehirporun ve tüzel kişiliğini kullanarak en yakın destekçisi  Belediyenin reklam ünitelerine  kanunsuz ve ihalesiz olarak sahip oluyor, yönettiği Belediye bu medya grubuna Milyonlarca  Lira reklam  parası ödüyor, kendisi de üstüne de hesap soruyor.Pişkinlik bu kadar olabilir.
Çok şeffaf olduğunu iddia eden Kazım Kurt’a basit sorular.
    1.Meclis Kararına neden uymadınız.
    2.Devredilen reklam ünitelerinin demirbaş  bedeli ne kadar.
    3.2017 Eylül ayından bugüne ADARGA ve Ö. F. D ait reklam şirketlerine televizyon ve  gazetelerine kaç Milyon Lira ödediniz.
    4.Reklam harcamalarının hesabını soran kadın Meclis üyesine yapılan saldırı sonrası neden “Etkiye, tepki” dediniz.
Ö. F. D’ın  basın grubundan ayrılınca tekrar gazeteci olduğunu hatırlayan bir köşe yazanı Kazım Kurt’un eş başkanı ve çok özeli Şenol Durur’a “bir soru sormuştu hala cevap alamadı galiba.
ADARGA şifredir. Bu şifre çözüldüğünde çok kişinin  bunun altında kalacağını tahmin ediyoruz. Bu operasyon  Eskişehir’in İSKİ skandalı olmaya adaydır
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.