Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Erkan Koca Modern,Kapalı Halk Pazarları Kurulacak

Erkan Koca Modern,Kapalı Halk Pazarları Kurulacak
06.12.2023
A+
A-

AK Parti Tepebaşı Belediyesi Aday Adayı Erkan Koca Batıkent Mahallesi semt pazarını ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.Tepebaşı Bölgesinde 2 adet semt pazarının olduğunu ve bunların 2004-2009 arası Ak Parti’li Belediye döneminde yapıldığını söyleyen Erkan Koca 31 mart 2024 tarihinde göreve gelmeleri halinde Tepebaşının her semtin’de modern,kapalı pazar yerleri yapacaklarını söyledi.

“Şehrimiz mevsim şartları açısından yılın büyük bir bölümü soğuk ve sert bir havaya sahip coğrafyada bulunmakta. Pazar yerleri vatandaşlarımızın temel sebze ve meyve ihtiyaçlarını karşıladığı yerlerin başında geliyor. Yönetmeliklere göre pazar alanları olarak yapılan yerlerde Pazarcı ve üretici satış yerleri, zabıta bürosu, çöp toplama yeri, elektronik tartılar, hoparlör sistemi, aydınlatma sistemleri, güvenlik kameraları ve tuvaletlerin bulundurulması gerekiyor.
Semt pazarları öncelikle pazarcı esnafının güvenliğini, temel ihtiyaçlarının karşılandığı sattığı ürünlerin muhafazasının sağlandığı her türlü hava koşullarına karşı koruduğu yerler olmalıdır.
Vatandaşlarımızın alışverişlerini rahat ve huzurlu bir şekilde yaptıkları, aldıkları ürünlerin  sağlık kurallarına uygun olduğu yerlerde olmalıdır. Ancak Batıkent mahallemizde bulunan bu semt pazarı adı altında kurulan yerin oldukça eksikleri var. Burası yönetmelikte belirtilen zorunlulukların pek çoğunu sağlamış durumda değil. Buradan gelen pazarcılar da vatandaşlarımız da hak ettikleri hizmeti alamıyorlar.
18 ay önce açılan ve Çarşamba günleri hizmet veren bu pazar yerinde zorunlu olarak bulunması gereken tüm eksiklikler bir an evvel giderilmelidir. Bu alana yakın konumda bulunan metruk binalar için gerekli önlemlerin alınmalı. Bu eski yapılar hem pazarcı esnafını hem de vatandaşlarımız için risk oluşturmaktadır.
Eskişehir’in modern yüzü diye anlatılan ve her geçen gün daha da göç alan Batıkent mahallesine Tepebaşı Belediyesi tarafından hep topu 1000 metrekarelik bir pazaryeri yapılması gülünç ve utanç vericidir. Batıkent mahallesi halkı bu tip derme çatma Pazar yerinden çok daha fazlasını hak etmektedir.
Seçimlere artık 115 gün gibi kısa bir süre kaldı. Tepebaşı Belediyesi AK Partililer tarafından yönetilmeye başladığında tespit ettiğimiz tüm sorunları çözeceklerdir. Batıkent mahallesinin pazar yeri sorununun farkındayız.
Yapımı uzun yıllar sürmeyen, aynı pazar yerinin her seçimde vaat olarak kullanılmayacağı, az biraz yağmur yağışlarında sel altında kalmayan, daha tamamlanmadan tadilata alınmak zorunda kalmayan haftanın her günü faaliyette olan kapalı pazar yerleri kuracağız.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.