Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

ES-ES taraftarlarından İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı’na çelenkli tepki

ES-ES taraftarlarından İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı’na çelenkli tepki
12.08.2023
A+
A-

Eskişehirsporlu taraftarlar, İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna’nın sosyal medyada İstanbul takımlarını destekleyici paylaşımlarına basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Taraftarlar, İlçe Başkanlığına çelenk bırakarak Başkan Tuna’nın görevden alınmasını istedi.

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB), geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna’nın kişisel sosyal medya hesabından İstanbul takımlarının şampiyonluk kutlama paylaşımları yapması ve evine bayrak astığı görüntüleri yayınlamasına basın açıklaması okuyarak tepki gösterdi. ETB Başkanı Murat Diri liderliğinden toplanan siyah-kırmızılı taraftarlar, yapılan açıklamada İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna’nın görevden alınmasını talep etti. ETB tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Değerli Eskişehirsporlular ve Eskişehir halkı. Biz Eskişehirspor ömrünü adamış şehrin yükünü omuzlarına almış, şehir şehir armasının peşinden gidip Eskişehir’in adını layıkıyla taşıyan Eskişehirspor sevdalıları olarak yıllardır göstermiş olduğumuz bir duruş var. Eskişehir’de sadece Eskişehirspor. Bu bağlamda şehrimizde Eskişehirspor bayrağını dalgalandırmayan, bu bayrağın gölgesinde serinlemeyen herkese karşı net bir tavır sergiliyoruz. Eskişehirspor bizlerin davası. Bu dava bizlere büyüklerimizden miras ve bizler de gelecek nesillere aktarılması için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Şehrimizi de sürekli bu tür açıklama yapmak ve şehrimizin gündemini meşgul etmek istemiyoruz.

Bu bağlamda şehrimizde odalar, dernekler, atananlar, seçilenler, STK, vs. ne varsa Eskişehirsporlu olması tek gayemiz. Eskişehirspor’umuzun İstanbul hegemonyasına karşı kurulup, İstanbul dükalığının tahtını sallayarak Anadolu payesini aldığını unutanların veya bu duruşu benimsemeyen kimsenin bu şehirde bir konuma gelmesini istemiyoruz. Geçtiğimiz günlerde camia olarak başka bir siyasi partinin ilçe başkanının aynı konuda uyarmış bulunmamıza rağmen İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı’nın İstanbul takımları paylaşımları yapmasını hatta hiç utanmadan evinin balkonuna bayrak asarak şampiyonluk kutlama fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmasını aciziyet olarak görüyoruz.

Eskişehir’in bu tür insanların liderliğini asla ihtiyacı yoktur. Yaşadığı şehrin değerlerine uzak hatta yaşadığı şehre bu kadar uzak, İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanının derhal istifa edip İstanbul Mecidiyeköy’de ilçe Başkanlığı için başvurmasını bekliyoruz. Bugün tüm şehrimizin bilmesini isteriz ki tüm sivil toplum kuruluşları, tüm partiler, odalar, dernekler, başkan seçerken Eskişehir hassasiyeti taşımayanları asla seçmesinler. Eskişehir çocuğu kendi değerlerine sahip çıkmazsa Eskişehir lobisini, Eskişehir’in bilincini oluşturmak asla mümkün değildir.

Bizler için Eskişehir menfaatleri, Eskişehir hassasiyetleri her türlü siyasi görüşten üstündür. Bu duygu ve düşüncelerle İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İyi Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, İYİ Parti İl Başkanı kıymetli ablamız Emine Edizgil ve tüm iyi partili dostlarımızdan mevcut İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanının derhal görevden alınmasını rica ediyoruz”
Taraftarlar daha sonra üzerinde ‘Yazıklar olsun’, ‘Eskişehir’de sadece Eskişehirspor’ yazılı çelengi Eskişehir Odunpazarı İlçe Başkanlığı kapısına bıraktı. Bir süre İyi Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna’nın istifa etmesine yönelik tezahürat eden taraftarlar, daha sonra bölgeden ayrıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.