Site Rengi

DOLAR 32,4161
EURO 34,8475
ALTIN 2.429,20
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

Eskişehir Çiftcisine 27 Milyon ₺yeYakın Destekleme Ödemesi

Eskişehir Çiftcisine 27 Milyon ₺yeYakın Destekleme Ödemesi
16.09.2023
A+
A-

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği kapsamında 15 Eylül itibariyle Eskişehirli çiftçilere 26 Milyon 823 Bin 914 TL destek ödemesi yapmaya başladı.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş yaptığı açıklamada: “Eskişehir’de bu haftaki destekleme ödemesi kapsamında toplamda 26 Milyon 823 Bin 914 TL tarımsal destekleme ödemesini 15 Eylül itibariyle üreticilerimizin hesaplarına aktarmaya başladık. Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği kapsamında 5.325 üreticimize 26 Milyon 823 Bin 914 TL destekleme ödemesini yapmaya başladık. Haftalık dilimler halinde ödenen desteklemeler kapsamında her hafta en az bir destekleme kaleminden çiftçilerimize destekleme ödemesi yapacağız. Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği çiftçilerimizin hesaplarına aktarılmaya başlandı. Önümüzdeki haftalarda da diğer destekleme ödemeleri çiftçilerimize ödenecek.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki bu yıl mahsulümüz çok bol ve bereketli oldu. Makine-ekipman anlamında tarımda sanayi ürünlerinin veya mekanizasyon anlamında da daha yüksek teknoloji kullanımına devam ediyoruz. Bu anlamda İl Müdürlüğümüzce, Bakanlığımız destekleri kapsamında kırsal kalkınma yatırımlarıyla çiftçilerimize makine-ekipmanda ve sulama yatırımlarında % 50 hibe desteği sağlıyoruz. Tarım, hayvancılık ve gıda bölümlerinden mezun olmuş lise, yüksekokul veya üniversite mezunlarımıza kişi başı 250 bin liraya kadar hibe desteği sağlıyoruz. Şu ana kadar 2.800 projemiz oldu. Bizim bu projelerimize de % 50 hibe desteğiyle 193 Milyon TL nakit ödeme desteği sağladık. Bunun dışında çiftçilerimize toplamda 3 Buçuk Milyar TL’lik hibe desteğimiz oldu. Bunun yanında tarım arazilerimizin, atıl arazilerimizin tarıma kazandırılması kapsamında da sadece son iki yılda uygulamış olduğumuz projelerle doğrudan çiftçimize hibe şeklinde tohum, fide, fidan verdik. Böylece 120 bin dönüm arazimizi tarıma kazandırmış olduk.

Devletimiz her zaman çiftçisinin yanındadır. Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği kapsamında 5.325 üreticimize yapılan 26 Milyon 823 Bin 914 Liralık ödeme çiftçilerimize hayırlı bereketli olsun” dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.