Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

Belediye Başkanı adayında aranan Tanınırlık mı? Vizyon ve Proje mi

03.11.2023
A+
A-

Bugün modern demokrasilerde; kendisi için iyi olanı değerlendirebilen eşit ve özgür bireylerin yer aldığı toplumda egemeliğin  tek meşru kaynağı Milletdir.Millet temsil mekanizması olan egemenliğini,demokratik yöntemlerle kendi seçeceği temsilcilerine devreder.

Önümüzde ki aylarda egemenliğimizi devredeceğimiz yerel yöneticileri seçeceğiz.Bu yöneticilerin kim olacağının belirlenmesi için siyasi partiler kamuoyunda tanınırlık ölçümleri yaptırıyor.Kamuoyu araştırma şirketlerinin hangi yöntemlerle kamuoyu araştırması yaptıklarını biliyoruz.Güveninirlikleri tartışmalı firmaların Belediye Başkan adayının tespitinde baz alınacak olması kadar saçma bir şeyde olamaz diye düşünüyorum.

Diğer yandan Belediye Başkanları tanınırlıklarını hizmet ile arttırmak yerine dağa,taşa, çöp kamyonlarına resimlerini astırarak sağlamaya çalışıyorlar.Örnek aldığımız Avrupa’da yerel yöneticilerin ve siyasetçilerin resimlerini,tanıtım reklamlarını her yerde göremezsiniz.Bu avamlık sadece bize mahsus.Aranan tanınırlık ise Tik-tok fenomenleri aday yapılsın olsun bitsin…Hem seçer hem eğleniriz….

Acaba toplum için seçeceği yerel yöneticinin tanınırlığı çok mu önemli….

Peki vizyon liderlik,dürüstlük,tevazu……

Murat Özcan dört buçuk senedir Odunpazarı ve Büyükşehir Belediye Meclislerinin AK Parti Grup Başkanvekilliği yapıyor. Daha önce ifade ettiğim gibi “Bugün AK Parti’den Belediye Başkan aday adayı olanlar;Başkan olmak için umut taşıyorlar ise bilmeliler ki bu umudun nedeni: AK Parti de CHP’li Belediyelerden ve onun fonladığı basından korkmadan cesaretle doğruları söyleyen çok az sayıda iyi ve cesur insan sayesindedir.Az sayıda ki iyi ve cesur kişilerin en cesuru da Murat Özcan’dır.

Özellikle Odunpazarı Belediyesi’nin kötü yönetildiğini korkmadan,çekinmeden kamuoyuna sunan kişidir,Murat Özcan… düzgün namuslu,çalışkan ve doğru adam olduğu için uzun süredir Kazım Kurt’un yandaşı,candaşı ve kandaşı özgürün basını ile İstikbal Gazetesinin hedefinde.

Murat Özcan’ı susturmak için basın yolu ile parmak salladılar.Bazı AK Parti’li siyasetçiler gibi “Aman Ö.F.D ile kötü olmayayım” diye susmayınca;her türlü insani duygudan uzak “İtibar suikasti” yaptılar….

Machiavelli Prens kitabında “Hükümdarın akıllı olup olmadığı ilk bakışta çevresindeki adamlardan belli olur. Çevresinin becerikli ve sadık kişilerce çevrilmiş olması Hükümdarın bilge kişiliğini gösterir… Tersine olduğunda Hükümdarla ilgili olumlu bir yargıya varmanın olanağı yoktur.”der.

Kimin ne olduğuna anlamak için kimle yoldaşlık yaptığına,yanında kimleri taşıdığına bakın..Murat Özcan yanında ne abuk-subuk adam taşır ne de abuk-subuk adamlarla yoldaş olur…..

Kendi de etrafı da düzgün ve temizdir.Onda Odunpazarı Belediyesi’nin bozulan imajını düzeltebilecek irade ve cesaret herkesten fazladır.

Murat Özcan’ a itibar suikasti yapanlardan bir tanesi “Trabzonlu Murat Özcan’a Eskişehirliler oy verir mi”diye tweet atmıştı.Esas Kazım Kurt’un birilerine teslim ettiği Odunpazarı Belediyesini tekrar Eskişehirlilere teslim edecek kişidir…Bütün korkularıda bu..

Siyasi partiler iyi ve kaliteli insanları siyaset sahasına çekebilmesinin iki yolu vardır.Biri o insanlara parti içi demokrasi ile eşit şartlarda yarışma şansı tanımak ki Türkiyede mümkün değil.Diğeri,partisinde görev yapan iyi ve kaliteli insanlara değer verdiğinin göstergesi olarak o insanların önünü açmaktır.

Belediye Başkanlığı için en önemli kriter seçilecek kişinin temsil kabiliyeti ve namuslu olması.Masa,kasa ve nisadan uzak dursun yeter.Belediyelerde yeteri kadar mühendis ve hukukçu muhakkak vardır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.