Site Rengi

DOLAR 32,5196
EURO 34,8916
ALTIN 2.431,57
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü geleceğin tarım profesyonellerini yetiştiriyor

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü geleceğin tarım profesyonellerini yetiştiriyor
28.08.2023
A+
A-

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 60 üniversite öğrencisine uygulamalı staj eğitimi vererek, geleceğin tarım profesyonellerini yetiştiriyor.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı Staj Seferberliği Programı çerçevesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2023 yılı Staj Uygulama Takvimi gereği, yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerden, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde staj yapmak için Kariyer Kapısı Sistemi üzerinden müracaat eden 43 fakülte ve 17 yüksekokuldan toplamda 60 üniversite öğrencisine Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü staj hizmeti vermeye devam ediyor.

Sektöre yetkin gençler kazandırılıyor
Gıda, tarım ve hayvancılık sektöründeki gelişmeleri yakından takip eden, teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak üreticiyi yönlendiren Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilere verdiği uygulamalı staj eğitimleriyle mesleğinde yetkin gençlerimizin ülkemize kazandırılmasına katkı sağlıyor. 251 ziraat mühendisi, 107 veteriner hekim ve 55 tekniker/teknisyen olmak üzere Eskişehir merkez ve ilçelerinde görev yapan 584 kişilik profesyonel kadrosuyla tarımın verimliliği ve sürdürülebilirliği için yürüttüğü çeşitli projelerle beraber geleceğin tarım profesyonellerine yönelik yapılan eğitimlerle sektöre yetkin ve bilinçli gençler kazandırmaya devam ediyor.
Mesleğinde profesyonel ve yüksek bilgiye sahip teknik personeliyle staj eğitimi veren Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü; veteriner, ziraat ve gıda alanlarında staj yapan öğrencilere hayvansal üretim, hayvan sağlığı, bitkisel üretim, bitki sağlığı, hayvansal ve bitkisel zararlılarla mücadele ve hastalık kontrolleri, gıda hijyeni ve gıda kontrolü gibi konularda sağladığı uygulamalı eğitimlerle genç nesilleri gıda, tarım ve hayvancılık konularında bilinçlendirip, yetiştirerek mesleğe hazır hale gelmelerini sağlıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü Gümüş öğrencilerle bir araya gelerek başarı diledi
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, stajyer öğrencilerle Kütahya Yolu Hizmet Binası’nda bulunan Başak Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tarımsal politikalarının taşrada yürütülmesi maksadıyla yapılan iş ve işlemler hakkında bilgi veren Gümüş, öğrencilerden gelen mesleki ve güncel konular hakkındaki soruları cevaplandırdı. İl Müdürü Gümüş, öğrencilere mesleklerinin önemi hakkında tavsiyelerde bulunarak, öğrenim ve çalışma hayatlarında başarı diledi.
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 60 üniversite öğrencisine 3 Temmuz 2023 tarihinde verilmeye başlayan staj eğitimleri 22 Eylül 2023’te sona erecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.