Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 20°C

ESKİŞEHİR VALİSİ HÜSEYİN AKSOY’DAN ESKİŞEHİR OSB’YE ZİYARET

ESKİŞEHİR VALİSİ HÜSEYİN AKSOY’DAN ESKİŞEHİR OSB’YE ZİYARET
22.09.2023
A+
A-

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Organize Sanayi Bölge (EOSB) Müdürlüğünü ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle görüştü. Ziyarette Vali Aksoy, EOSB Başkanı Küpeli’den bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve ekibine iade-i ziyarette bulundu. Gerçekleşen ziyarette Eskişehir OSB Başkan Vekili Metin Saraç, Yönetim Kurulu Üyeleri Riza Zeydan, Yavuz Ayva, Hamza Tınas, Hikmet Çetin, Denetim Kurulu Üyeleri Erol Öz ve Hasan Hakan Bayar yer aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir’in hızla büyüyen sanayisi, yürütülen çalışmalar ve faaliyetler ile Eskişehir OSB’nin yatırımları hakkında Vali Aksoy’a bilgiler verdi.

Bölgemizdeki işletme sayımız 1250’ye ulaşacak

Başkan Küpeli 2030 yılında OSB’de çalışan sayısının 75 bine ulaşmasını hedeflediklerini ileterek, “Eskişehir Organize Sanayi Bölge’miz 54 yıllık geçmişi, bugün ortaya çıkardığı büyük ekonomik potansiyel ile Eskişehir ve Türkiye ekonomisine her geçen yıl daha fazla güç katmaya devam etmektedir. Organize Sanayi Bölgemizde toplam 888 firma bulunmaktadır. Bunlardan 630 tanesi üretimde halinde olurken, toplam çalışan sayımız 48 bin kişidir. Çalışan sayımızın 2 sene içinde 55 bin kişiye, 2030 yılına kadar ise 75 bin kişiye ulaşmasını hedefliyoruz. İşletme sayımız ise 2025 yılında 1000’i geçmesi planlanırken, 2030 yılında OSB’deki işletme sayımız en az 1250’ye ulaşacaktır” dedi.

Türkiye’nin en büyük OSB’si olarak cazip bir bölgeyiz

Türkiye’nin en büyük OSB’si olarak sağladıkları pek çok avantajla cazip bir bölge olduklarını, son yıllarda yatırımcıların yoğun talebiyle karşılaştıklarını aktaran Küpeli, “Eskişehir OSB’ye yeni sanayi yatırımlarını kazandırmak ve insanlarımıza yeni iş sahaları açmak konusundaki çalışmalarımızın, her yıl artırarak sürdürmekteyiz. Son 5 buçuk yılda toplamda 282 yatırımcıya 3 milyon 350 bin metrekare yer tahsisi yapılmıştır. Yatırım noktasında özellikle son 3 yılda yakaladığımız başarıyı önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz” dedi.

Katma değerli ürün ihracatında Türkiye ortalamasının üzerindeyiz

“Yüksek teknolojiye dayalı yatırımların Eskişehir OSB’ye gelmesi konusunda ciddi çabalar sarf ediyoruz” diye konuşan Başkan Küpeli sözlerini şöyle sürdürdü: “Eskişehir’in ihracatında yüksek teknoloji ürün ihracatı yüzde 15’ler düzeyinde, bu oran Türkiye ihracatında ise sadece yüzde 3,8 civarında. Eskişehir’in yüksek teknoloji ihracat oranını yüzde 15’ten yüzde 20’ye çıkarmak için, özellikle ATAP bünyesinde yüksek katma değerli ürün geliştiren, yüksek getiriye ve ihracat imkanına sahip ürünlerin geliştirilmesini sağlayacak nitelikli firmaları bölgemize kazandırmaya devam ediyoruz.” Son olarak mesleki eğitim alanın yürütülen çalışmalara değinen Başkan Küpeli, Eskişehir OSB bünyesinde kurdukları Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanı sıra MEGEM A.Ş. ile Eskişehir sanayisinin nitelikli eleman ihtiyacını karşıladıklarını iletti.

Şehrin üretim ivmesini artırmak için iş birlikleri yapmalıyız

Eskişehir’in güçlü altyapısı ile önemli sanayi şehirlerinden biri olduğunu söyleyen Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, “Eskişehir mevcut konumu ve sahip olduğu değerler bakımından oldukça geniş bir hazineye sahip. Eskişehir sanayisine baktığımızda ise köklü geçmişe sahip olması ile dikkat çekmektedir. Türkiye’nin ilk ağır sanayi işletmesine ev sahipliği yapması, Anadolu’nun hem istihdam açısından hem de üretim anlamında önde gelen illeri arasında olması sahip olduğu kapasiteyi önemli derecede vurgulamaktadır” dedi.

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve ekibine şehre yeni yatırımlar kazandırılması ve mesleki eğitime verilen önem noktasında teşekkür eden Vali Aksoy, Eskişehir OSB’nin dinamik yapısı, yatırımları ve sosyal projeleri ile örnek gösterilecek bir OSB olduğunu söyledi. Vali Aksoy, özellikle sanayinin giderek artan işgücü ihtiyacının giderilmesi ve yeni mesleki eğitim alanlarında çalışma yapılması konusunda önümüzdeki dönemde yeni adımlar atmayı planladıklarını ifade etti. Eskişehir’in ekonomik yapısını ve şehrin üretim ivmesini daha da güçlendirmek adına atılacak adımlar konusunda yapılacak iş birliklerin önemine çeken Aksoy, Eskişehir’in tüm dinamikleriyle birlikte çalışma gayreti içerisinde olacaklarını belirtti.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.