Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

Eskişehir’de anne ve yavru bozayının eğlenceli oyunu (Video Haber)

Eskişehir’de anne ve yavru bozayının eğlenceli oyunu (Video Haber)
18.09.2023
A+
A-

Eskişehir’de fotokapan tarafından görüntülen anne bozayı ve yavrusunun ormandaki sevimli oyunu gülümsetti.
Eskişehir’de yaban hayatı araştıran, inceleyen ve aynı zamanda kuş gözlemciliği yapan Orman Yüksek Mühendisi Emir Özay, kurduğu kameralarla hayvanların farklI anlarını kayıt altına alıyor.

Özay, son olarak yaptığı çalışmalardan elde ettiği sonuçlar içerisinde Türkiye’de karada yaşayan en büyük memeli yaban hayvanı olan Bozayı’ları (Ursus arctos) görüntüledi. Eskişehir’in bazı bölgelerinde hala yaşamlarını devam ettiren anne ve yavru bozayıları oyun oynarken görüntüledi. Görüntülerde sürekli annesinin önünü kesen yavru bozayı arka ayaklarının üzerinde yükselerek annesine sarıldığı görülüyor. Oyuna eşlik eden anne ayı ve yavrusunun oyun görüntüleri iç ısıttı.

Görüntülediği anne ve yavru bozayılar hakkında bilgi veren Orman Yüksek Mühendisi Emir Özay, “Bozayıları boyları 1 metre 80 santimetre ila 2 metre 50 santimetre, ağırlıkları ise ortalama 150 kilogram ile 250 kilogramdır. Bazı erkek bireyler nadiren de olsa 300-400 kilograma kadar ulaşabilir. Kara Avcılığı Kanunu, Bern sözleşmesi ve CITES Sözleşmesi ile korunan türler arasında yer almaktadır. Annesi ile oyun oynamaya çalışan yavru bozayı kameraya oldukça eğlenceli görüntüler verdi. Kısa bir oyunun ardından sonra anne ve yavrusu bölgeden ayrıldı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.