Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

Eskişehir’de Karadeniz Rüzgarı Esecek

Eskişehir’de Karadeniz Rüzgarı Esecek
04.10.2023
A+
A-

Eskişehir Karadenizliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Yayla Şenliği düzenlenecek. Karadeniz kültürünün yaşatılacağı şenlikte katılımcılar kemençe, tulum, davul ve zurna eşliğinde horon oynayarak, keyifli anlar geçirecekler. Eskişehir Karadenizliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Yayla Şenliği düzenlenecek. 8 Ekim Pazar Günü Orhangazi Mahallesi Orman Fidanlığında düzenlenecek şenlikte katılımcılar kemençe, tulum, davul ve zurna eşliğinde horon oynayarak, keyifli anlar geçirecekler.

Şenlik kapsamında, çuvalla koşu, ağızda kaşıkla yumurta taşıma yarışmaları yanı sıra bir de çekiliş yapılacak. Oksana Kuznetsova ve Kadir Balık’ın sunumuyla gerçekleşecek olan şenlikte Beste Özdemir ve Akın Akıntürk ise en sevilen türkülerini yayla şenliğine katılan vatandaşlar için seslendirecek. Eskişehir Karadenizliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cevdet Kılıç kemençe, horon ve Karadeniz türküleri ile katılımcıların adeta coşacağı şenliğe bütün Eskişehir’i davet ederken, “Öncelikle, bu şenliğin ne kadar değerli olduğunu ve ne kadar önemli bir birliktelik ve dayanışma fırsatı sunduğunu vurgulamak istiyorum.

Yayla şenlikleri, insanlarımızın köklerine, kültürlerine ve doğaya olan bağlılığını kutlama fırsatı sunuyor. katılımcılarımız kemençe, tulum, davul ve zurna eşliğinde horon oynayacak, aynı zamanda ise yöresel lezzetleri tatma imkanı bulacaklar. Düzenleyeceğimiz yayla şenliğini yaşadığımız şehir ile Karadeniz kültürünün pekişmesi açısından da değerli buluyorum ve sadece Karadenizli hemşehrilerimizi değil tüm Eskişehirlileri şenliğimize davet ediyorum” dedi. Eskişehir Karadenizliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen geleneksel yayla şenliği 8 Ekim Pazar günü Saat 10.00’da başlayacak olup, akşam 19.00’a kadar devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.