Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Eskişehirli esnaf 7 liralık zamdan memnun değil

Eskişehirli esnaf 7 liralık zamdan memnun değil
15.08.2023
A+
A-

İstanbul’da simit ve poğaça fiyatlarına zam gelmesiyle ilgili düşüncesini belirten esnaf, simidin Eskişehir’de de 10 TL olması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da simit ve poğaça fiyatları zamlandı. Alınan yeni kararla birlikte 7 buçuk TL’den satılan 100 gram simit ve poğaça hafta başı itibariyle 10 TL’den satılmaya başlandı. Konuyla ilgili düşüncesini belirten esnaf ise zam kararını yerinde bulduğunu aktararak aynı fiyatların Eskişehir’de de uygulanması gerektiğini ifade etti. Son yıllarda maliyetlerinin çok fazla arttığından bahseden simitçi esnafı, bu tarifeyle kazanç elde edemediklerini ve emeklerinin karşılığı için fiyatlarda artış beklediklerini dile getirdi.

“Simit 7 lira olduğu zaman ben emeğimin karşılığını alamıyorum”
Eskişehir’de simitçilik yapan Elvan Dönmez, İstanbul’da alınan zam kararını esnaf açısından olumlu değerlendirdiğini söyledi. Eskişehir’deki güncel tarife ile kazanç sağlanamadığını ve toptancıların bile kâr elde edemediğini ifade eden Dönmez, “Eskişehir’de de simit 10 olmalı. Bu kararı destekliyorum. Simidi yiyen yemeyen herkes belli olsun. Simit 7 lira olduğu zaman ben emeğimin karşılığını alamıyorum.

Adamlar zam istemekte haklı. Çünkü fırındaki işçisine, doğal gazına, yakıtına, ununa ve bu tarz ihtiyaçlarına zam geldi. Çok fazla maliyet var, şu anki piyasa toptancısını dahi kurtarmıyor. Gelen zamlar bizi çok etkilemiyor çünkü toptancıların masrafı fazla olduğu için haklı olarak onlar da zam yapıyorlar. Sonuçta hepimiz ev geçindirmeye çalışıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.