Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

ESO Başkanı KESİKBAŞ;“REKABETÇİLİĞİMİZ DÜŞÜYOR”

ESO Başkanı KESİKBAŞ;“REKABETÇİLİĞİMİZ DÜŞÜYOR”
16.07.2023
A+
A-

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş;Akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) yapılan düzenleme sonrası ENERJİ, VERGİ ve İŞÇİLİK artışları hakkında konuşan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, sanayi üretiminde rekabetçiliğin düştüğünü belirtti.

ESO Başkanı Kesikbaş şunları kaydetti;“Sanayi üretiminde, enerji, işçilik ve vergi oranlarındaki artışlar; maliyet oluşturan Satınalma kalemlerinde, hareketli ve sabit maliyetlerde ciddi bir ilave yekün oluşturmaktadır.

İstihdam, Üretim ve İhracata dayalı ekonomi modelimizi daha da güçlendirmemiz gerekirken, sanayimizde rekabetçiliğimizi kaybetmek korkusu yaşıyoruz. Maliyetlerimiz sürekli artıyor ve sanayiciler ihracat fiyatlarına bu artışları global rekabet sebebi ile yansıtamıyorlar.

Sanayicilerimiz yıllardır emek vererek kurdukları müşteri portföylerini, dağıtım kanallarını kaybetmek istemiyor. Zira kaybedilen müşterileri kazanmak çok daha maliyetli ve zaman alıcı oluyor.

 

FİNANSMANA ERİŞİMDE SIKINTILAR VAR. ENFLASYON İLE MÜCADELE ŞART

Ayrıca yurtiçi piyasalarda durgunluk, daralma ve enflasyon riskleri artıyor. Enflasyon her geçen gün Türk Lirası sermayeleri eritiyor, yeni finansman ihtiyaçları ortaya çıkıyor. Finansmana erişim de alınan tedbirler ile günden güne daha da zorlaşıyor.

 

HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ

Kamu maliyesinin yaşadığı zor durumu anlayan sanayiciler klasik bilindik reçeteler ve kolayca alınan tedbirler yerine daha kapsayıcı, orta ve uzun vadede ekonomimizi kırılganlıktan kurtaracak yapısal çözümlerin daha doğru olduğuna inanıyor.

Geleceğine umutla bakan ülkemiz için; Üretim, istihdam, yatırım ve ihracat odaklı sanayimizi koruyucu tedbirlerin alınması yaşamsal önem taşımaktadır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.