Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 20°C

ESOGÜ’de 100. Yıl Exlibris Haftası Etkinlikleri Başladı

ESOGÜ’de 100. Yıl Exlibris Haftası Etkinlikleri Başladı
24.10.2023
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından Cumhuriyetimizin 100 yılı dolayısıyla düzenlenen “100. Yıl Exlibris Haftası” etkinlikleri başladı.

Sanat ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış programında konuşan Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Şengel, “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu uluslararası exlibris sergisine 43 katılımcının 73 eser ile katıldığını ve bu eserlerin, kurulacak müze için koleksiyon oluşturmak üzere Sanat ve Tasarım Fakültesi’ne kalacağını kaydetti. Prof. Dr. Şirin Şengel, 100 Yıl Exlibris Haftası etkinliklerine katkı sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Açılışın ardından exlibris sanatçısı İstinye Üniversitesi öğretim
üyesi Prof. Dr. Hasip Pektaş’ın konuk olduğu “Exlibris ve Katkıları” konulu söyleşi gerçekleşti. İlk gün etkinlikleri “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu Uluslararası Exlibris Sergisi, Uluslararası Jüri Sergisi ve gravür sanatçısı Şükrü Ertürk’ün eserlerinden oluşan “Yumuşak Oyma (Taille-Douce) Gravür” başlıklı serginin açılışı ile tamamlandı. Sergi açılışlarına ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Emine Gümüşsoy da katıldı.
100 Yıl Exlibris Haftası etkinliklerinin ikinci gününde gravür sanatçısı Şükrü Ertürk’ün konuk olacağı “Banknot ve Baskıresim İlişkisi” konulu söyleşi ve çalıştay yer alıyor.

Etkinliklerin üçüncü ve son gününde ise ESOGÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Tezcan Bahar’ın hazırladığı “Linol Baskıresim ve Exlibris” çalıştayı yer alıyor. “100. Yıl Exlibris Haftası” kapsamında açılan tüm sergiler 3 Kasım 2023 tarihine kadar hafta içi 09:00-16:30 saatleri arasında gezilebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.