Site Rengi

DOLAR 32,8527
EURO 35,1122
ALTIN 2.427,46
BIST 10.486,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 32°C
Açık
Eskişehir
32°C
Açık
Per 32°C
Cum 28°C
Cts 29°C
Paz 30°C

Gamze Mumcu’ya…..

18.06.2024
A+
A-

Herkesin ekmeği yenmez hafız,Kimi afiyet verir, kimi zafiyet. Yakın geçmişte bir kurum müdürü sevimli sevimli yaklaşıp eleştiri yapmak isterken bana müthiş bir iltifat etti gururlandırdı :))) “Siz insan seçiyorsunuz, ayırıyorsunuz, Adamcısınız Asalet Hanım.” dedi. Birinin bunu fark etmesi beni o kadar mutlu etti ki anlatamam… Tabii ki seçeceğiz.

Şu manevi yoklukta, zafiyetlerin öncelik olduğu ahir zamanda, neredeyse Sinoplu Diyojen gibi elimizde fener sokaklarda “Adam arıyorum, adam arıyorum.” diye bağıra bağıra gezeceğiz. Ve bulduklarımızı da mutlaka seçeceğiz. Zira ölürüm de gitmem diyenler, öldürmeden gitmiyor.

Öyle adaletsizler ki musallaları hiç boş kalmıyor. Güzel insanlar bilmem ki ne için neyin uğruna o güzel atlara binip gittiler. Gittiler ama birilerinden gittiler, bizden değil. Yaşadıkca yürek fenerimizle bulduğumuz ve muhabbetini muhafaza edeceğimiz değerlilerimiz.

Şimdi size aslında hakikaten karanlıkta, hakikaten ADAM arıyorum diye feryad ettiğim bir dönemde tanıdığım ADAM yürekli, hakiki, gurur duyulası bir hemcinsimi tanıştıracağım. Yunus Emre Devlet Hastanesi başhekimi Uzm Dr. Gamze Mumcu. Önceki başhekim Mustafa Karagülle’nin görev değişikliği nedeni ile oradan ayrılması sonrası benim de birçok Eskişehir’li gibi yüreğim silkelenmişti ama yine Mustafa hocamın bize tuttuğu fener ile bulduk tanıdık ve yine yüreğimize koyduk Gamze Mumcu’yu.

Şimdi idari katı bir kenara koyarsak ben bir iki haftadır hep oradayım ve bir takım tetkiklerim dolayısı ile sık sık gitmek zorundayım da… İtiraf edeyim işim olmayan yerlere de girdim, gözlemledim. Tuhaf bir sessizlik, sakinlik ve huzur var hastanede. İtalyan saati gibi tıkır tıkır işliyor sistem. Yığılma yok, isyan yok, o neden böyle bu neden böyle diye harp çıkaran vatandaş bile yok.

Personelde yorgunluk, yılgınlık yok.Ayaklarını sürüye sürüye yürüyüp “İşimi yapıyorum.” diyenler değil, gayet seri “Görevimi yapıyorum.” diyen sağlık görevlileri yine oradalar… Mustafa hoca döneminde de böyleydi. İnsanın olduğu her yerde sıkıntı olur lakin mayalı hamur gibi abartıp kabartıp sanki sahra hastanesi mualemesi yapan sorun’suzluğu sorun yapan insanlar var ya… Hiç takılmıyoruz onlar da durduk yere kimseye takmasınlar BİZ VARIZ..

Ağırlığını kaldıramayanlar,

Seni hafife alacaklar,

Gönülleri yetmez hafız

Gözleri ile tartacaklar..

Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde yüreğimizle tarttığımız hakikatli ve kıymeti bilinmesi gereken yeni yine çok değerli bir başhekim var.

Hem de KADIN…😎

Ben daha ne diyeyim,

Dur bir şey daha diyeyim 🙂

Zaman her şeyin ilacı,

Adres hakikat eczanesi…

 

Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.