Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Hava sıcaklıklarının artmasıyla güneş panelli akıllı fenerlere ilgi çoğaldı

Hava sıcaklıklarının artmasıyla güneş panelli akıllı fenerlere ilgi çoğaldı
12.07.2023
A+
A-

Yaz mevsiminin gelmesiyle artan hava sıcaklıkları sonrasında bazı vatandaşların otomatik sensörlü ve güneş panelli akıllı fenerlere talebi arttı.

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte tezgâhlara çıkarılan otomatik sensörlü ve güneş panelli akıllı fenerler yoğun ilgi görüyor. Yenilenebilir ve temiz bir enerji kaynağı olarak da bilinen güneş panellerinin monte edildiği akıllı fenerler güneş ışığı ile kendi kendine şarj olabilirken, otomatik sensör sayesinde hareket olmadığı zaman kendiliğinden sönüyor. Bu sayede yüksek enerji tasarrufunun hedeflendiği akıllı fenerler, özellikle köy gibi elektrik kesintisi yaşanabilen bölgelerde sıkça tercih ediliyor. Esnaf, fiyatı 185 ile 650 lira arasında değişen akıllı fener satışlarının neredeyse yüzde 70 oranında arttığını söyledi.

“Talepler neredeyse yüzde 70 oranında arttı”
Eskişehir’de esnaflık yapan Ahmet Torun, yaz mevsiminin gelmesi sonrasında güneş panelli akıllı fenerlere talebin arttığını ifade etti. Akıllı fenerlerdeki güneş paneli ve otomatik sensör sayesinde pil ömrünün oldukça uzun olduğunu belirten Torun, “Bu fenerler genellikle köy ve ambar gibi elektriğin olmadığı yerlerde kullanılır. Güneş olduğu sürece şarj olurlar, Otomatik sensörü hareketleri algılar ve fener belli bir süre yanar. Ondan sonra da 20 saniye geçince tekrar söner. Yaz sezonu geldiği için güneş panelli fenerlerimiz yoğun ilgi görüyor. Kışın bu kadar çok satmıyoruz. Fiyatları 185 liradan başlıyor ve 650 liraya kadar gidiyor. Şu anda 4-5 farklı modelimiz var. Güneş paneli ve otomatik sensörü olmasa pil sadece 2 saatte biter. Talepler neredeyse yüzde 70 oranında arttı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.