Site Rengi

DOLAR 32,4758
EURO 34,8392
ALTIN 2.440,13
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 16°C

Hesap Zamanı !

01.04.2024
A+
A-

Eskişehir’de seçilen Belediye Başkanlarını tebrik ediyorum.Başarılar diliyorum.Sağ seçmenin kalesi Kırıkkale,Adıyaman,Afyon ve Kütahya’nın CHP’ye geçtiği bir konjonktürde Eskişehir anakent Belediyelerini CHP’nin kazanması siyasetin olağan akışına uygun.Bu seçim,seçmene alternatifin değerini de gösterdi.CHP’li başkan adayları topluma projeler sundular,lansmanlar yaptılar.İftar çadırları kurdular.Belediyede çalışan emekçilerin 600 TL tutarında ki Bayram ikramiyelerini 2.500.TL’ye çıkardılar.Büyükşehir Belediyesi 25 sene sonra çalışanlarına yemek düzenledi..

Ayşe Ünlüce hanımdan, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç bey’lerden lansmanlarında sundukları projeleri yapmalarının sıkı takipçisi olacağız..  NBA liginin efsane koçu Philip Douglas mağlup olduklarında oyuncularını asla eleştirmez; hatalarını göstermek için kazanmalarını beklermiş..Gerçek lider kaybederken değil,kazanırken özeleştiri yapar.Ahmet Ataç Tepebaşı’nda AK artili rakibine %17,Ayşe Ünlüce %13 fark atarken sol ağırlıklı Odunpazarında Kazım Kurt ile rakibi arasında puan farkı %8.

Umarım ve dilerim Kazım Kurt bu mesajı okur.Fanatizm ve partizanlığı rafa kaldırma olgunluğunu gösterir..Nasıl ki Reis Bey etrafında ki dalkavukları temizlemesi gerekiyor;Onunda etrafını eğitimsiz cahillerden temizlemesini temenni ediyorum.Tek başarı kriteri kazanmak üzerine ise karar kendisinin.

AK Parti’nin Büyükşehir adayı Nebi Hatipoğlu ile Odunpazarı adayı Özkan Alp büyük gayret ve çaba gösterdiler..Görülüyor ki bu konjonktürde kazanmaları mümkün değilmiş.AK Parti Tepebaşı adayı olarak Hamid Yüzügüllü’yü göstererek hem Sivrihisar’ı hem de Hamid Yüzügüllü’yü kaybetti..Bu strateji sahsahibini AK Parti’den hatta siyasetten tasviye edilmesi gerekiyor..

Hamid Yüzügüllü’nün aday adayı olmasını bırakın kendisinin aklından bile geçirmediği Tepebaşına aday gösterilmesi AK Partinin ağır yenilgisinde kurumsal yapısının halini ortaya koyuyor..

Anlaşılıyor ki AK Partinin Genel Merkez yöneticilerinin,Belediye Başkan adaylarını titizlikle tespit ettikleri söylemlerinin hiç bir gerçekçiliği ve anlamı yokmuş.Anket yaptırıyoruz en büyük aldatmacaymış..

AK Parti Eskişehir milletvekillerinin aday tespitinde hangi pozisyon aldıklarını bilmiyorum.

AK Partiye seçimi kaybettiren en büyük özne,toplumun geniş kesimlerini etkileyen ekonomik,sosyal ve yönetimsel sıkıntılarının bütününü oluşturan konjonktürel durum.

Ağır yenilginin diğer nedeni AK Parti’nin kurumsal yapısı.Bana göre AK Parti Genel Merkez yönetiminin hemen fesh edilmesi gerekiyor.Edilir mi ??? Umudum yok..

Yukarı öyle de aşağı farklı mı..Eskişehirde 200 bin bandında oy alan AK Parti teşkilatlarının,20 yıldır 200-300 kişi arasından oluşmasını anlamakta zorluk çekiyorum..Küçük olsun benim olsun.Teşkilatlar ile taban birbirinden kopuk.Genel merkez teşkilatlar ile kopuk.Her ikisi milletten kopuk.

Daha yazacak çok şey var…Bu girizgâh.. Her şeyi yazacağız…Kol kırılsın yen içerisinde kalmasın.Kimse suçu emeklilere atıp kaçmasın.Bu hesabı Eskişehirde sıradan üye, sandığa gitmeyen veya oy vermeyen insanlar ödemeyecek.

AK Partide halktan ve tabandan kopuşun başladığı,kibirin teşkilatları esir aldığı 2011 yılından sonra Ak Parti sayesinde makam ve güç sahibi olan milletvekilleri ile il ve ilçe yöneticileri ödeyecek..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.