Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

Kurda Kuzu Teslim Edilmez !

11.07.2023
A+
A-

Belediye Başkanlarının aralarında yaşadığı siyasi çekişmelerinden dolayı su kaynatan BRAVDA’nın köşe yazanları;Asli görevleri olan, kendilerinin deyimi ile abileri Belediye Başkanlarını yıkama-yağlama işlerine geri döndüler.Orasını o Belediye’ye,burasını bu Belediye’ye verin diye akıl dağıtıyorlar.Onlara göre işini düzgün yapan Odunpazarı Belediyesi’ni yönetenlerin “Kamunun menfaatini” nasıl koruduğunu (!) örneği ile göstereyim.

Konu Eskişehirspor’un  mevcut Başkanı Erkan Koca’ nın dediği gibi “Eskişehirspor’un geleceğinin nasıl karartıldığı”…..Süreç zamanın Eskişehirspor Başkanı ve Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfının Başkanı Sinan Özeçoğlu’nun 6 Eylül 2017 tarihinde Odunpazarı Belediyesine “BİLBORARD ve REKLAM ALANLARININ”vakıfa tahsis edilmesi için verdiği dilekçe ile başlıyor.

Aynı gün Odunpazarı Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunun 75/c maddesine istinaden Odunpazarı Belediyesine ait “BİLBORARD ve REKLAM ALANLARININ” Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfına tahsisine ilişkin protokol yapılması için Başkan Kazım Kurt’a yetki veriyor.

Bu yetkiyi Kaymakamlık Odunpazarı Belediyesi’nin aldığı Meclis Kararının 19 Eylül 2017 tarihinde onaylıyor.

Peki bu tahsise neden olan 5393 Sayılı Kanunun 75/c maddesi ne diyor.”Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları,kamu yararına çalışan dernekler, Cumhurbaşkanınca vergi muafiyeti tanınmış vakıflar ve 7/6/2005 tarihli ve 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu kapsamına giren meslek odaları ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir. Diğer dernek ve vakıflar ile gerçekleştirilecek ortak hizmet projeleri için mahallin en büyük mülki idare amirinin izninin alınması gerekir.

Bu kanunun herhangi bir yerinde Belediyelerin taşınırı,taşınmazı tahsis edilir diyor mu? Net ve açık asla!!!!!!!

Onayları alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Eskisehir Spor Eğitim Vakfı temsilcileri Başkan Sinan Özeçoglu ve Genel Sekreteri Özgür Fethi Demirtaş arasında 1Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren protokol imza altına alınıyor.

Protokolün 1.Maddesinde Odunpazarı Belediye Meclisi’nin 06.09.2017 tarih ve 17/200 Karar sayılı Kararı ile “BELEDİYEMİZ BİLBOARD ve CLP REKLAM ALANLARININ İŞLETİLMESİ, Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfına tahsisi amacıyla, 5393 sayılı Belediye Kanunun 75/(c) maddesi gereğince protokol imzalanması için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım KURT’a yetki verilmiştir. Bu karar Odunpazarı Kaymakamlığının 3636 sayılı ve 19/09/2017 tarihli yazısı ile onaylanmıştır.”Yazıyor Burada duralım.Protokole dayanak kabul edilen Odunpazarı Belediyesi Meclisi’nin Başkan Kurt’a verdiği verdiği yetki içerisinde “BELEDİYEMİZ BİLBOARD ve CLP REKLAM ALANLARININ İŞLETİLMESİ” ibaresi yokken Meclis Kararına ekleme yapılıyor.Bu hukuken ne anlama geliyor bunu hukukçulara havale ediyorum.

Bu ibarenin niçin eklendiğini Protokolün Amaç ve Kapsamını anlatan 2.Maddeyi okuyunca anlıyoruz

” İş bu protokol, sporda yetenekli gençlere tüm branşlarda ve en iyi şartlarda spor yapma imkanının sağlanması amacı ile Odunpazarı Belediyesi sınırları içinde yer alan ve Odunpazarı Belediyesine ait ekli listede yerleri ve sayıları belirtilen Billboard ve CLP Reklam ünitelerinin kullanım ve işletim hakkının 01/10/2017 tarihinden itibaren (15) yıl süre ile Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfi’ na tahsisi ile kullanım ve işletim hakkının devrini kapsar.

1.maddede Meclis kararında olmayan “BELEDİYEMİZ BİLBOARD ve CLP REKLAM ALANLARININ İŞLETİLMESİ”nden ikinci maddede Odunpazarı Belediyesi’nin gelir getiren zimmetli malını mülkünü komple devire geçiyorlar.

5018 Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol kanunu ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre Kamunun malını bırakın çöpünü “İhalesiz” kiralayamaz,satamazsınız.Sayıstay raporlarında geçen ibare ile bu işlem “Usulsüzdür”.

Şak şakçıların öve öve bitiremediği, bir hukukçu tarafından yönetilen Odunpazarı Belediyesinin durumu bu karar sizin.

İşin devamını da biliyorsunuz.Birileri Eskişehirspor üzerinden Belediyenin mallarına ihalesiz,kılçıksız sahip oldular.

Biz kamu adına kamu yönetimini denetlemekle görevliyiz.Sınırlarımız burada bitiyor.Buradan sonrası “Hukuk”garabetini ortadan kaldırmakla yükümlü olanlar ile devleti yönetenlerde.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.