Site Rengi

DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Az Bulutlu
Eskişehir
15°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 21°C
Sal 23°C
Çar 21°C

İnönü’de 5. Geleneksel Tarla Günü Programı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir İnönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İnönü'de 50 dekarlık sulu alanda gerçekleştirdiği 25 çeşit buğday demonstrasyonunu 5. Geleneksel Tarla Günü’nde tanıttı.  
Tarla Günü’nde konuşan İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile birlikte yürüttükleri ortak çalışma kapsamında halen Litvanyalı üniversite öğrencilerinin kampına ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Bozkurt, "İlçemizi uluslararası alanda tanıtmaya devam ediyoruz. Şu anda Litvanyalı misafirlerimizi ağırlıyoruz. 2020’de yapılacak olan havacılık olimpiyatları ile dünyanın gözü ilçemizin üzerinde olacak” diyerek yeni hasat döneminin ilçe ve ülke çiftçilerine bol ve bereketli olması temennilerinde bulundu. 
Etkinlikte bir konuşma yapan İnönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sami Yasin Uysal da, asıl amaçlarının ilçe topraklarına en uygun çeşitleri bularak çiftçilere sunmak ve dekar başına aldıkları ürünlerin miktarını, dolayısıyla gelirlerini arttırmak olduğunu söyledi. Uysal, "Sadece buğday demonstrasyonuyla yetinmeyip Oklubalı Mahallemizde ayçiçeği, karabuğday demonstrasyonu, ilçe merkezinde çörekotu ve Kümbet Yeniköy Mahallemizde silajlık mısır demonstrasyonları da kurulmuştur” dedi. 
Etkinliğe, Başkan Bozkurt'un yanı sıra Kaymakam Mustafa Taş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Alkan, Ziraat Odası ve Sulama Birliği başkanları ile çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.