Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

Haber Ötesi 6 yaşında

10.01.2024
A+
A-

Mavi Radyo ve Mavi Ajansın sahibi Seydi bey bana gelip Abi İnternet gazetesi kuruyorum orada yazar mısın? Dediğinde Allah doğrusunu bilir ya! internet gazetesinin ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu. Seydi bey ise bir amok koşucusu kadar güçlü ve heyecanlı bir şekilde hedefe kilitlenmiş, sanki ıssız bir kum havuzunda talim yapıyor gibi içindeki şevki mayalıyordu.

Kurallara bağlı, şematik ve ölçülü olunmaktansa Türk devletleri tarihinin geleneklerine bağlı sonsuz bir ilişkiyi önüme koydu. Bu ilkelere uygun aracı benim seçmemi istedi. Asla yalan yazmayacak doğru fikirler karşısında eğilecek fikir sizlik karşısında fikir üretecek haksızlık karşısında dimdik duracak bulutlara yapılan yakıcı, yakıcı olduğu kadar yıpratıcı yolculukta kaybolmayacaktık.

Dalgın simam allak bullak olmuştu. İçimde beni devamlı gıdıklayan şeytanı yendim ve kulağından tuttuğum gibi kovdum. Tarihin sonsuz derinliklerinde el yordamıyla ilerlerken sadece şimşeklerin ürpertici pırıltısı bana yol gösteriyor derinlere indikçe daha derinleri merak ediyor, merak ettikçe daha derine iniyordum. Karşılaştığım her tarihi vakayı yaşıyor aynı vakayı defalarca yaşamak istiyordum.

Zamanla gerçek hayatın bütün süksesinden süslü laflarından iyiden iyiye uzaklaştım. Artık beni okuyan Türk gençlerine hepimize ilkokul sınıflarından bu yana öğretilmiş olan yalancı tarihi değil kahramanlıklarla dopdolu gerçek tarihlerini anlatmamın kudretli zevkini yaşıyordum.

Hiç unutmuyorum Haber ÖÖtesi nin ilk sayısında yılbaşını yazmıştım-merak edenler Haber Ötesindeki benim eski yazılarıma bakabilirler- bugün dahi yılbaşı mevzuunda nasıl kandırılıyoruz. Ama ben birtakım sahtekârlar gibi karanlık gözlüklerimin ardında sinsice yürümüyor, her sokakta her caddede gururla yürüyorum.

Altıncı doğum günün kutlu olsun Haber Ötesi inşallah daha nice yaşlara.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.