Site Rengi

DOLAR 32,5008
EURO 34,9094
ALTIN 2.440,91
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

Kadın Girişimciler Kurulu’ndan 8 Mart Buluşması

15.08.2019
A+
A-

TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya geldiği toplantı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ve ETO Başkanı Metin Güler’in katılımıyla gerçekleşti. TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu 8 Mart Dünya Kadınlar günü kapsamında bir araya geldi. ETO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Hüsniye Tali katıldı. Toplantıdaki konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, girişimcilik haftası vesilesiyle de kadın girişimciler kurulu ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Günay kadınların iş gücüne katılımının önemine değindi. Hem akademisyen hem de milletvekili olarak inovasyon ve yenilikçi girişimciliğe büyük önem verdiğini belirten Günay, girişimciliğin gelişmesine engel olan sorunların Ankara’ya iletilmesi için sorumluluk almaya devam edeceğini dile getirdi. Kadınların iş gücüne katılımının ve katma değer üretiminin ülke ekonomisine ivme getirdiğini belirten Günay, Eskişehir’in kadın girişimciliğinde tüm ülkeye rol model olabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi. Kadınların kararlı duruşları ve kabiliyetleri doğrultusunda her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini vurgulayan Günay, bu özellikleriyle kadınların iş hayatında ve girişimcilikte de başarıya ulaştığını ifade etti.

Türkiye’nin hedefleri için yeni kadın girişimciler gerekli Kadın girişimciler kurulunun çok önemli bir misyon üstlendiği belirten ETO Başkanı Metin Güler, kadın girişimciler kurulunun müteşebbis olmak isteyen kadınlara ilham ve cesaret verdiğini dile getirdi. Kadın girişimci sayısının artmasının ekonomiye, üretime, istihdama doğrudan katkı sağladığını Güler, kadın girişimciliğinin gelişmesinin Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında kilit rol oynadığını, Eskişehir Ticaret Odası olarak kadın girişimcilere destek olmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Kadınları girişimciliğe teşvik etmek için çalışmaya devam edeceğiz TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Hüsniye Tali ise, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hem kurulun görevlerini tanıtmak hem de girişimciliğe dair istişarede bulunmak için toplantı tertip ettiklerini kaydetti. 81 ilde faaliyet gösteren TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun kendi sektörlerinde başarılı olan iş kadınlarını bir araya getirdiğini belirten Tali, girişimci kadın sayısını artırmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için çaba gösterdiklerini dile getirdi. Kadın girişimciliğinin artması için yürüttükleri faaliyetleri de aktaran Tali, kadınları girişimciliğe teşvik etmek için projeler üretmeyi sürdüreceklerini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.