Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Kaynarca: ‘Büyükşehir Uyuyor, Deprem Uyumuyor’

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Akademi Derneği (TEKAD) ve AFAD'ın ortaklaşa organize ettiği bilinçlendirme, bilgilendirme ve eğitim çalışmaları devam ediyor. Çamlıca, Esentepe, Yeşiltepe ve Mamure mahallelerinde yaşayan vatandaşlara “Tepebaşı Afetlere Hazır mı?” seminerleri düzenlendi.

 

Seminerde konuşan Kurucu Başkan İbrahim Yılmaz Kaynarca "TEKAD olarak bilinçlendirme ve eğitim çalışanlarına devam eden, aralıksız çalışma yapan arkadaşlarımızı kutluyorum. Şu ana kadar yapılan dört seminerin ikisine bizzat katıldık. Bilmediğimiz, farkında olmadığımız birçok şeyi AFAD yetkililerinden duyma fırsatı bulduk. Eskişehir AFAD’dan Ahmet bey çok güzel hazırlanmış. 1999 depremi ve sonraki depremlerde müdahale ve yaraları sarma açısından devletimizin nasıl güçlendiğini burada da fark ettik. Her ilde AFAD kurumunun güçlü var oluşu göğsümüzü kabarttı. Ancak Eskişehir'de belediyelerin olası afet, deprem durumunda toplanma alanına çadır alanına alt yapı götürmediğini öğrendik. Buradan uyarıyoruz sadece makyaj çalışması yapıp göz boyamayın. Bir deprem durumunda bizleri salgın hastalığa kadar bir sürü sıkıntıya sokacak bu eksiklikleri biran evvel çözmeniz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

AFAD İl Müdürlüğü yetkilileri ise "Bu konuda ortak bir çalışma yaparak deprem, yangın ve su baskını gibi afetlerin öncesinde nasıl tedbirler alınır, olay esnasında nasıl davranmalıyız, hayatta kalmayı nasıl başarabiliriz bunları sakinlere anlatıyoruz" diye konuştu.

 

Öte yandan, Tepebaşı bölgesinde 2 günde 4 seminerle 200'den fazla kişiye ulaşıldığı ve semimerlerin devam edeceği öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.