Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Kına gecesi düzenleyecekler son alışverişlerini yapıyorlar

Kına gecesi düzenleyecekler son alışverişlerini yapıyorlar

Eskişehir’de devam eden düğün sezonunda kına satışlarının artışta olduğunu ifade eden esnaf, stoklarının bitmek üzere olduğunu vatandaşların kına için son alışverişlerini yaptığını belirtti.
Yaz sezonunda düğün merasimleri ile birlikte kına geceleri ve düğün organizasyonları devam ediyor. Vatandaşlar, dünya evine girmeden önceki son organizasyon olan kına gecesi malzemeleri olan tepsi, mum, havlu, duvak, yüz örtüsü gibi ürünlerin yanı sıra kınaya da ilgi gösteriyor. Eskişehir’in Köprübaşı Caddesi’nde bulunan satıcılarının yolunu tutan vatandaşlar fiyatı 100 ila 150 lira arasında değişen kınaları satın alıyor. Kına satıcıları, düğün sezonu bitmeden ellerinde son kına stoklarının bulunduğuna dikkat çekerek vatandaşların alışveriş için çabuk hareket etmesi gerektiğini söyledi.

“Kına gecesi merasimi yapacaklar son alışverişlerini yapıyorlar”
Düğün sezonunun devam etmesinden dolayı kınaya rağbetin fazla olduğunu belirten kına satıcısı Metin Ağılönü, işlerin güzel ilerlediğini dile getirdi. Kına yakma işlemiyle ilgili de bilgiler veren Ağılönü, “Evlenecek çiftler kına gecelerinde kullanmak için istedikleri miktarda alıyorlar. Birkaç çeşit kınamız bulunuyor. Ele, başa ve ayak yakmak için kınalarımız var. Kınaya ilgi son günlerde çok iyi.

Fiyatlar 100 ila 150 lira arasında değişiyor. Misafirlere dağıtmalık şekilde paket halinde kınalar da var. Kınaya ayrıca askere gidecek kişiler de ilgi gösteriyor. Asker uğurlama törenlerinde eşe, dosta yakmak için kınalar satıyoruz. Birkaç hafta sonra düğün sezonu bitecek. Kınaya rağbet güzel, stoklarımızın hepsini biteceğini düşünüyoruz. Kına gecesi merasimi yapacaklar son alışverişlerini yapıyorlar” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.