Site Rengi

DOLAR 32,5391
EURO 34,7808
ALTIN 2.400,16
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Az Bulutlu
Eskişehir
18°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 13°C
Paz 18°C

Motosiklet derneğinden köy okuluna kitap desteği

Motosiklet derneğinden köy okuluna kitap desteği
11.06.2023
A+
A-

Eskişehir’de bir motosiklet derneği üyeleri, sosyal sorumluluk çerçevesinde bir ilkokulu ile ortaokula kitap desteğinde bulundu.

Tepebaşı İlçesi’ne bağlı Gündüzler Mahallesi’nde bulunan ilkokula ve ortaokula, 222 Eskişehir Motosiklet Derneği tarafından kitap bağışı yapıldı. Bu etkinliği bir gelenek haline getirmek isteyen dernek temsilcileri, 4’üncü kez gerçekleştirdikleri köy okullarındaki kütüphanelere kitap bağışını devam ettirmeyi de planlıyor. Hava koşullarına aldırmadan, köy okullarında öğrenim gören öğrencilerin kitaplarına ulaşması için yollara düşen dernek üyeleri, topladıkları bin 222 adet kitabı gittikleri okulların kütüphanelerine teslim etti. Kitapları teslim edildikten sonra Türk Bayrağı açan dernek üyeleri, öğrenciler ve öğretmenler ile birlikte İstiklal Marşı okudu.

“Yaz tatilinde çocuklar bol bol kitap okuyacaklar”

Motosiklet Derneği Başkanı Gürkan Güler, kitapların teslim edilmesinin ardından yaptığı açıklamada kitap bağışının önemine değindi. Dördüncü kez kitap desteği yaptıklarından bahseden Güler, “Bin 222 adet kitabı biz her dönem elimizde biriktirdiğimiz kadarıyla köy okullarımızın kütüphanelerine destek olsun diye götürüp teslim ediyoruz. Daha önce 3 köy okulumuza daha teslim etmiştik. Bu da dördüncüsü oldu. Onun mutluluğu içerisindeyiz. Çocuklar yaz tatiline girecek. Yaklaşık 2 hafta sonra okulları bitiyor. Yaz tatiline girmeden önce köy kütüphanesinin zenginleşmesinden dolayı çocuklar tatilde bol bol kitap okuyacaklar. Çocuklar çok mutlulardı. Hep birlikte köy okulunun öğrencileri ile birlikte İstiklal Marşı’nı okuduk. Etkinlikte eğlendik, güzeldi. Okuldan mutlu ayrıldık” dedi.

“İlerleyen zamanda umuyoruz ki kitap sayısını artıracağız”

Yoğun yağışa rağmen çocukların mutluluğuna değecek bir etkinlik yaptıklarını ifade eden Başkan Güler, kısa zamanda başka köy okullarına da gideceklerini belirtti. Kitap sayısını Eskişehir’in alan koduyla bağdaştırdıklarını da vurgulayan Başkan Güler, “Bu çocuklarımızın mutluluğunu, gözlerindeki ışığı görmek için feda olsun. Tabi ki ıslanacağız, üşüyeceğiz, her türlü riske göğüs gereceğiz. Buna değer. İnşallah kısa bir zamanda yine bin 222 adet kitabı bir araya getirerek başka bir köy okulumuza gideceğiz. Motorcu arkadaşlarımızla birlikte daha nice köyleri keşfedeceğiz. Onların kütüphanelerine destek olacağız. 222 Eskişehir’in telefon kodudur. Biz de akılda kalsın diye böyle bir isim koyduk. Güzel de oldu. 222 adet götürsek çok az kalacak. Sayıyı bin 222 adet yaptık. İlerleyen zamanda umuyoruz ki desteklerle kitap sayısını 2 bin 222’lere, 3 bin 222’lere artırmayı hedefliyoruz. Daha iyi olur. Köy okulları bizleri beklesin. Türkiye genelindeki her köy okuluna uğramayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“Yağmurda, selde geldikleri için teşekkür ediyorum”

Okulda eğitim gören öğrenciler de getirilen kitapların kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Genellikle tarih kitapları okumayı sevdiğini belirten Yıldırım Hekmen, “Yağmurda buraya geldikleri için motorculara teşekkür ediyorum. Motor yolda kayabilir yani. Motorları görünce heyecanlanıyorum. Çünkü çok güzel” şeklinde konuştu. Ortaokul öğrencisi Berat Demirtaş ise yağmurda kitap getirdikleri için motosiklet üyelerine teşekkür ederek, “Kitap getirdikleri için onlara çok teşekkür ediyorum. Yağmurda, selde geldikleri için de onlara teşekkür ediyorum. Heyecan tarzı, motor derneği gibi kitaplar okumayı seviyorum” diye konuştu.

“Onlara çok teşekkür ediyorum”

Gündüzler İlkokulu’nda eğitim gören Berat Demirtaş ise kendisine kitap getiren motosikletli abilerine teşekkürlerini ileterek, şu ifadeleri kullandı:

“Kitap getirdikleri için onlara çok teşekkür ediyorum. Sonrasında yağmurda ve sele rağmen bu yolu geldikleri için de teşekkür ediyorum. Getirilen kitaplar arasından okulla ilgili, macera konulu ve şaşkınlık verici heyecanlı kitaplar bulmayı umuyorum. Bir de motor derneğiyle alakalı kitaplar olabilir, onları da seviyorum.”

Anlamlı etkinlik öğretmenler ve motosiklet derneği üyelerinin hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.