Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Ataç,İster Gelsin ,isterse Gelmesin

18.01.2024
A+
A-

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın şehidimizin cenaze törenine katılmadığını yazmıştım… Ahmet Ataç törene katılmış. Özür diliyorum… Daha dikkatli gözlemlemem gerekiyordu.

Törene katılmamış veya katılamamış da olabilirdi… Orada sorun yok. Konunun ana öznesini anlamak istemeyenlere tekrar tane tane anlatayım. Türkiye Cumhuriyeti’nden toprak talep eden, Türk Ordusu’na işgalci TC ordusu diyen ABD’nin fahişesi, faşist ve terör örgütü PKK ile 40 yıldır bu mücadeleyi veriyoruz…

Etnik ve ayrılıkçı terör örgütü PKK’nın, legal görünümü altında örgütlenen; PKK’nın temsilcisi olduğunu asla inkar etmeyen, adı devamlı değişen bir de partisi var…

Dün DEP, HADEP, HDP bugün DEM…

Türkiye’de bu partiler, gerek söylemleri gerekse eylemleri ile PKK’nın legal organı gibi çalışmıyor mu? Çalışıyor…

Sorun ve soru, Eskişehir’deki CHP’nin Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın başka bir partiye, üstelik HDP’ye neden oy istediği… Cevabı da ben vereyim.

Asla Ahmet Ataç’ın HDP’nin siyasi görüşünü taşıdığını iddia etmiyorum.

Ancak Ahmet Ataç ve onun gibi düşünenlere göre; Kürtçü faşist PKK’nın legal savunucusu HDP’nin barajı geçmesi siyasi çıkarları için gerekliydi.

O zaman şu soruyu sormak gerekiyor… Türkiye Cumhuriyeti karşısında konumlanan ABD’nin fahişesi, terör örgütü PKK’nın legal savunucusu HDP’ye siyasi çıkar için oy isteyen Ahmet Ataç ve onun gibi düşünenlere nasıl bir anlam yüklemeliyiz?

Soruyu başka bir açıdan ele alayım… İsmi önemli olmayan bir kişi, her platformda Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini referans gösteriyor. Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya bağlılığını beyan ediyor. Fakat siyasi çıkar amacıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin karşısında konumlanan siyasi oluşuma oy istiyor. Bu tezatı nasıl açıklayabiliriz?

O kişinin “siyasi çıkarı” ve menfaati, taşıdığı ve savunduğu her değerin üstünde tutulduğu iddia edilebilir.

Sayın Ahmet Ataç’ı savunmak için kırk takla atan köşe yazarlarını müsterih olsun… Tekrar özür diliyoruz, daha dikkatli olmalıydık.


Biz, herhangi bir etkinliğe katılmayan birisinin, katılmış gibi fotoğraf paylaşmasını eleştirmiştik. Bu kadar basit.

Yoksa, bizim için siyasi çıkar amacıyla HDP’ye oy isteyen Ahmet Ataç’ın şehidimizin cenazesine katılıp katılmamasının hiçbir anlamı ve önemi yok.

İster katılsın ister katılmasın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.