Site Rengi

DOLAR 32,3929
EURO 34,5989
ALTIN 2.388,84
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Az Bulutlu
Eskişehir
18°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 13°C

Neden Dut Yemeliyiz?

15.08.2019
A+
A-

Pazarlarda, marketlerde ve tezgahlarda yavaş yavaş yerini almaya başlayan dutun faydaları saymakla bitmiyor. Pek çok rahatsızlığa iyi gelen bu vitamin deposu meyveyi neden tüketmemiz gerektiğini sizler için hazırladık.

Hem kurusunu hem tazesini büyük bir iştahla yediğimiz dut, yediden yetmişe herkesin tüketmesi gereken bir meyve. Dut, mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım ettiği gibi metabolizmayı da hızlandırıyor. Karaciğeri kuvvetlendriyor ve ateşli hastalıklarda kullanılıyor. Vücuda kuvvet veren dut, kansızlığa da birdebir. Faydalarını saymakla bitiremediğimiz o mucize meyvenin bir diğer özellikleri ise şöye;

Aç karnına yenirse kabızlığı giderir ve hatta ishal yapabilir, bağırsak kurtlarını düşürmeye de yardımcı olur.

Yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırdığı bilinmektedir.

Ağız, bademcik ve boğaz iltihabına iyi gelir.

Diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı vücudu korur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.