Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

Nefes açıcı ‘dağ kekiği’ne ilgi

Nefes açıcı ‘dağ kekiği’ne ilgi
07.10.2023
A+
A-

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Eskişehir’de vatandaşlar aktarların yolunu tutarken, en çok rağbet gösterdikleri ürün dağ kekiği oluyor.

Eskişehir’de son günlerde serin hava etkisini sürdürürken, vatandaşlar mevsim geçişinde hastalıklara yakalanmamak için baharatçıların yolunu tutuyor. Vatandaşlar tarafından kış çayı, ıhlamur ve kekik satın alınırken, en çok rağbeti dağ kekiği görüyor.

Baharatçılar, kış aylarına girilirken vücudunu grip, soğuk algınlığı, nezle ve öksürük gibi hastalıklardan korumak isteyenlerin doğal vitamine sahip, nefes açıcı, akciğeri rahatlatan ve bağışıklığı güçlendiren dağ kekiği satın aldığını belirtti. Baharatçılarda dağ kekiğinin bir paketi ise 15 liradan satılıyor.

“Kekiğin birçok faydası var, vatandaşlar bu sebeple tercih ediyor”

Eskişehir’de 1955 yılından beri baharatçılık işiyle uğraşan Halil Ertaş, yaz aylarında bitkisel ürün satışlarının durgun olduğunu ancak kış aylarına girilmesiyle bu bitkilerin piyasasının hareket kazandığını ifade etti. Bitkisel ürünler arasında dağ kekiğinin dikkat çektiğini söyleyen Ertaş, “Kekik, ıhlamur ve kış çayı son dönemde öne çıkan ürünlerden. Kış aylarında bu bitkilere rağbet fazla oluyor. Yaz aylarında satışlar durgundu ama kış gelince piyasa hareketlendi. Kekiğin birçok faydası var, vatandaşlar bu sebeple tercih ediyor. Kekiğin içimi hoş, nefes açıcıdır, akciğeri rahatlatır. Vatandaşlar daha çok dağ kekiğini tercih ediyor. Kaynatılmış dağ kekiği ilgi görüyor. Dağ kekiğini kaynatıp suyunu içiyorlar. Dağ kekiğinin en önemli özelliği nefes açıcı olmasıdır. Dağ kekiği paketler halinde satıldığı için isteyenler ihtiyacına göre 2-3 veya daha fazla paket alıyorlar. Bazıları denemek için alıp, daha sonra tekrar gelip birkaç paket daha satın alıyorlar. Fiyatı diğer ürünlere göre normal, paketi 15 liradan satılıyor. Vatandaşa fiyatı da cazip geldiği için kekik çok satılıyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.