Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Odunpazarı Bölgesi’nde Dede Mahallesi’nin isyanı

Odunpazarı Bölgesi’nde Dede Mahallesi’nin isyanı
24.07.2023
A+
A-

Eskişehir’in yüzbinlerce turisti çeken Odunpazarı Bölgesi’nde bulunan Dede Mahallesi’nin muhtarı, “Rehberler turistleri eski evlere ve müzelere götürüp turu bitiriyorlar, mahalle olarak turistlerden yararlanamıyoruz” dedi.
Yerli ve yabancı yüzbinlerce turistin uğrak noktası olan Odunpazarı Bölgesi, içinde birkaç farklı mahalleyi barındırıyor. Restorasyonu yapılan Tarihi Odunpazarı Evleri’nin çevresinde farklı sektörlerde birçok işletme de faaliyet gösteriyor. Odunpazarı Bölgesi’nde bulunan fakat tüm turistik ve ticari faaliyetlerin dışında kalan Dede Mahallesi Muhtarı Ömer Saraçlar, “Buraya da dükkanlar açılabilir, alışveriş yapılacak yerler konabilir. Mahallemize gelirken yokuş çıkılıyor ve gelen turist buraya uğramıyor. Mahalle olarak turistlerden yararlanamıyoruz” dedi.
“Dede Mahallesi, turizm nimetlerinin hiç birinden yararlanmayan bir mahalle”

Tur rehberlerinin turistleri evlerin ve müzelerin haricinde bir yere götürmediğini belirten Dede Mahallesi Muhtarı Ömer Saraçlar, “Dede mahallesi Odunpazarı’nın turizm nimetlerinin hiç birinden yararlanmayan bir mahalle. Bunun temel nedeni konumu, yokuş yukarıda ve merkeze diğer mahallelere göre biraz daha uzak olması. Burada merkeze daha çok ağırlık verildiği için rehberler turistleri eski evlere ve müzelere götürüp turu bitiriyorlar. Buraya çıkmıyorlar bile” dedi.

“Turistler bölgeyi tam anlamıyla gezemiyor”
Rehberlerin turistleri gezdirirken Dede mahallesini de gezi güzergahı içine alabileceklerini söyleyen Saraçlar, şu ifadeleri kullandı:
“Buraya da dükkanlar açılabilir, alışveriş yapılacak yerler konabilir. Mahallemize gelirken yokuş çıkılıyor ve gelen turist buraya uğramıyor. Mahalle olarak turistlerden yararlanamıyoruz. Ayrıca tur rehberleri turistleri çoğunlukla anlaşmalı oldukları yerlere götürüyor. Turistler bölgeyi tam anlamıyla gezemiyor. Alanında uzman lisansı olan rehberlerin tanıtım yapması lazım.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.