Site Rengi

DOLAR 32,3691
EURO 34,9702
ALTIN 2.326,20
BIST 9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Odunpazarı’nın Zengin Sosyalistleri ve İşçileri

Ülkede at izi, it izi, kedi izi hepsi birbirine karıştı… İnanmayanlar, inananların inandıkları dini nasıl yaşayacakları konusunda ders verirken Allah’ın emirlerini ticaret yaparken, makamda otururken yerine getirmekten imtina eden inananlar…
İnandığınız gibi yaşayacak, yaşadığınız gibi inanacaksınız.
İnandığı gibi yaşamayan politik yönetici elitlerin, siyasetten silinmeleri en büyük temennim…

Eskişehir’de yaşayan bir birey olarak belediye Başkanı Kazım Kurt ve milletvekili Harun Karacan’ın inandıkları gibi yaşamadıklarını, politik çıkarlarını her şeyin üstünde tuttuklarını, her politik enstrümanı bir araç olarak gördüklerini düşündüğüm için bunların beni yönetmesine layık olmadığımı düşünüyorum… Pragmatist meşhur siyasetçi Mustafa Sarıgül hakkında yazılan: ‘Düğün evinin tefçisi, ölü evinin yasçısı’ kitabını okursanız niye dertlendiğimi daha iyi anlarsınız.

Bu politik aktörlerden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un kendileri büyük, çok büyük solcudur.
Sıhhıye Meydanı’nda 1 Mayıs kutlamalarında platforma çıkar sol yumruğunu sıkarak -kendilerine hangi kolunu havaya kaldıracağını yaza yaza öğretebildik- işcileri selamlar. Sendikal haklar üzerine ahkâm keser fakat belediyesine DİSK’i sokmaz. Çünkü Belediye-İş gibi sarı sendika, onun için biçilmiş kaftandır. Odunpazarı Belediyesi’ni yöneten çakma solcu ve zengin sosyalistler düğün olarak kabul edebileceğimiz 1 Mayıs İşci Bayramı dolayısı ile Özgür’ün bilboardalarını “EMEK SADECE MAHALLE İSMİ DEĞİL” başlığı altında reklama boğmuşlar. Başlığa bakarsanız arkadaşlar Recep İvedik filminde geçen Kara Ambar Kamyoncular Derneği üyeleri galiba…

Şimdi sıkı durun lütfen bu Emek ve Emekçi dostu -burada çok gülüyorum- zengin sosyalistler Eskişehir’de belki de Türkiye bir ilke imza atarak Odunpazarı Belediyesi’nde 4857 Sayılı İş Kanununa göre çalışan beden işcilerinin ara dinlemelerini iş saati içerisinde kabul etmiyorlar.

4857 Sayılı Kanun ile işcinin çalışma ve dinleme saatleri koruma altına alınmıştır. Kanun öğleden önce ve öğleden sonra  15’ee dakika olan olan ara dinlemelerini mesai saati dışında tutar. Fakat uygulamada devlet çalışanlarının 30 dakikasını mesai içerisinde kabul eder. İmzalanan toplu sözleşmelerde bu sürelerin mesai saati içerisinde olduğu işci ve işveren tarafından imza altına alınmıştır.

Odunpazarı Belediyesi’ni yöneten zengin sosyalistler belediye başkanı Kazım Kurt imzalı resmi yazı çıkarıyorlar. Hafta içerisinde işcilerin her gün 30 dakika süren ara dinlemelerini çalışma saatinden düşerek, haftalık 45 saatlik çalışma süresinin tamamlanması için, işcilerin cumartesi tam gün çalışacağını tebliğ ediyorlar. Hikaye Kazım Kurt imzalı yazıdan sonra daha ilginç bir hal almaya başlıyor.

Belediyeyi yöneten zengin sosyalistler itiraz eden işciler hakkında soruşturma açarken, işcilerin haklarını korumakla yükümlü sarı sendika Belediye-İş üyelerine “Çok itiraz etmeyin, çalışın” diyor. Öğreniyoruz ki Belediye-İş sendikasının bir önceki şube başkanı, şu anda genel merkezlerinde profesyonel sendikacılık yapan kişi, Kazım Kurt’un yandaşı, basın baronu Özgürün öz kardeşi. Adamlar her yeri tutmuşlar…

Daha sonra Odunpazarı Belediyesi’ni yöneten zengin sosyalistler bu uygulamada esniyorlar. Esneme çok adaletli… Memur gibi çalışanlar eski düzende devam ederken beden işcisi sahipsiz proleter haftada 6 gün çalışmaya devam ediyor.
Daha bitmiyor büyük solcu Kazım Kurt beden işcilerinin sendikal hakları olmasına rağmen servisini kaldırıyor. Garibanın işe gelip-gidiş ücreti de üstüne yıkılıyor.

Bekleyin lütfen daha bitmedi.
Öğreniyoruz ki; belediye başkanlarının işcilerin yevmiyelerini belirleme hakkı varmış. Solcu ve emekçi dostu belediye başkanımız Kazım Kurt da bu hakkını kendi adamlarının lehine kullanır. Kendi adamlarına özel maaş… Buyrun bu iddialar yalan deyin. Odunpazarı Belediyesi’nde herkese eşit iş, eşit maaş deyin. Biz de: “Biz de çok yalancıyız Kazım Kurt çok adaletli bir Başkanmışşşşş yuhhh bize” diyelim. Hodri meydan. Kendi adamlarına yüksek maaşlar, villalar. Garibanlara tozlu yollar.

Hukuk Fakültesi mezunu olan Odunpazarı Belediyesi’nin çakma solcu başkanı ve Başkan Yardımcısına T.C. Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin Esas 2017/10355 – 2018/4649 tarihli
kararını okumaları için buraya koyuyorum. Ben onlar gibi Hukuk Fakültesi bitirmedim fakat okur-yazarım. Ben kararı anladığıma göre onların haydi haydi anlaması lazım.
“İŞÇİNİN ARA DİNLENMESİNDE İŞYERİNDE KALARAK ÇALIŞMASI (Veya İşverenin Talimatı ile İşin Başında Bulunduruluyorsa ve Çıkacak İş İçin Çalışmaya Hazır Durumda Bekletiliyorsa Ara Dinlenmesi Süresi İş Süresinden Sayılacağı/Bu Durumda İşçinin o Hafta İçinde çalıştığı Sürelerle Ara Dinlenmelerinde çalıştığı Süreler Toplami 45 Saati Aşarsa İşçi Aşan Kısım Kadar Fazla Çalışma Ücretine Hak Kazanacağı).
4857/m.41-43,63,68
Kararın meali şu şekilde: “İşci ara dinlemeleri esnasında işyerinden ayrılmıyorsa, işe hazır şekilde ise o süreler çalışma saatinden sayılır”
Yargıtayın bu ve buna benzer içtihat kararları varken Hukuk Fakültesi mezunu bir Belediye Başkanının aldığı kararı anlamakta zorluk çekiyorum. Solcu Başkanımıza meraktan soruyorum.Bu kararları zengin sosyalist adamlarınızın lüks villasında viskilerinizi yudumlarken mi alıyorsunuz?

Odunpazarı Belediyesinin bu hukuksuz ve haksız uygulamasını yandaş havuz medyası BRAVDA ve özgürün basınında okuyamaz, göremezsiniz.

Neredesiniz, özgür basın susturulamaz tayfası, özgürün vıcık vıcık yandaş Cin Alileri, eski tikkocuları, halkın kurtuluşcuları, Selahattin Demirtaş hayranları, Emepçileri, gizli Tkp’lileri.Belediyecilerin rakı sofrası arkadaşları.Kendilerine süslü sıfatlar uyduran, okulsuz, eğitimsiz entelektüelleri. Google filozofları vesaire, vesaire, vesaire vesaire………

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.