Site Rengi

DOLAR 32,3711
EURO 34,7026
ALTIN 2.402,29
BIST 10.180,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 13°C
Paz 18°C
Pts 22°C

Okul yakınındaki metruk ev tedirginlik oluşturuyor

Okul yakınındaki metruk ev tedirginlik oluşturuyor
14.12.2023
A+
A-

Eskişehir’deki bir okulun yakınlarında bulunan ve duvarları hasarlı olan metruk evin kazalara davetiye çıkarttığını ifade eden vatandaş yetkililerden yardım istedi.
Tepebaşı İlçesi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Sümer Sokak üzerinde yer alan bir metruk ev bölge halkını tedirgin etti. Vatandaşlar, metruk evin Atatürk Ortaokulu’nun karşısındaki bir ara sokakta bulunması nedeniyle çocuklarının olası bir kazayla karşılaşmasından endişe ettiklerini söyleyerek yetkililere çağrıda bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla ilgili duyarsız davrandığını düşünen çevre esnafı, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nin kentin merkezi bir noktası olmasına rağmen önemsenmediğine dikkat çekerek sitem etti.

“Olası kazaların önüne geçilmesi amacıyla şu metruk eve bir el atılsın”
Sümer Sokak üzerinde uzun yıllardır esnaflık yapan Tamer Göncü, bahsi geçen evin eskiden bu şekilde bakımsız durumda olmadığını belirtti. Evde oturan kişinin çıkmasıyla binanın yaklaşık 10 senedir metruk halde bulunduğunu dile getiren Göncü, “Bazı kurumlardan resim çektiler, emniyetten geldiler ve tehlike arz ediyor diye baktılar fakat sonuç alamadık. Bu evin çevreye ve insanlara zarar vereceğinden şüphe duymaktayız.

Yakınımızda okul var, çocuklar kaldırımdan gidiyorlar. Belediye şehir merkezini güzelleştiriyor, buralarla ilgilenmiyor. Kenar mahalle olarak kaldık. Bütün ağırlığı ve yatırımı turistik bölgelere veriyorlar. Aslında bizim bulunduğumuz bölge kentin merkezi bir noktası. Biz de bu memleketin evlatlarıyız, vatandaşıyız ve oy veriyoruz. Yetkili kurumlara çağrımız, olası kazaların önüne geçilmesi amacıyla şu metruk eve bir atmalarıdır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.