Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

Özel gün yaklaşırken en çok bu çiçek satılıyor

Özel gün yaklaşırken en çok bu çiçek satılıyor
08.11.2023
A+
A-

Eskişehir’de çiçekçilerde 10 Kasım hazırlıkları sürerken, bir çiçek, hem adı hem de özelliği bakımından vatandaşlardan ilgi görüyor.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 10 Kasım’ın 85. yıl anma törenlerine kısa süre kalırken, çiçekçi esnafında sipariş yoğunluğu yaşanıyor. Çiçekçilerde yapılan 10 Kasım hazırlıklarında bir çiçek, adı ve özelliği ile öne çıkıyor. Bitki literatüründe ‘Ponsetya’ ismiyle bilinen Atatürk Çiçeği, özellikle kasım ayının gelmesiyle birlikte esnafın en çok satış yaptığı bitki olarak dikkat çekiyor. Bu çiçeğin ilginç özelliğini ifade eden esnaf, bütün yıl yapraklarının yeşil olan çiçeğin kasım ayında kırmızı yaprağa döndüğünü söyledi.

“Herkes bu çiçeğe bakamaz, bakımı zor bir çiçek”
Eskişehir’de çiçekçilik işiyle uğraşan Nurgül Uzunharman, Atatürk Çiçeğinin bakımının zor ve hassas bir bitki olduğunu belirtirken, yaprağındaki ilginç renk değişiminden bahsetti. Çiçekçi Uzunharman, şöyle konuştu:
“Bu çiçek sadece bu aylarda kızarıyor.

Bu çiçeğin diğer adı Ponsetya. Çok su ister, karanlıkta kızarır. Bakımı için biraz su istiyor. Herkes bu çiçeğe bakamaz, bakımı zor bir çiçek. Dokunulmayı fazla sevmeyen bir çiçek, çok çıtkırıldım, hassas bir bitkidir. Mümkünse bu çiçeğin toprağını değiştirilmesini istemiyoruz. Toprak değiştirince çiçek köküne güç verir ve kendi formunu kaybeder. Normalde bütün yıl yaprakları yeşil sadece kasım ayında kızarıyor. Bu aylarda da en çok satılan bu Atatürk çiçeği. Fiyatları 250 ila 400 lira arasında değişiyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.