Site Rengi

DOLAR 32,5008
EURO 34,9094
ALTIN 2.440,91
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

Palandöken: “Sağlıktaki Fiyat Avantajını Fırsata Çevirmeliyiz”

15.08.2019
A+
A-

Turizm gelirlerinin mutlaka artırılması ve mevsimsellikten kurtarılması gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülkemizin şifa kaynağı olan termal sulardan en güzel şekilde yararlanıp dünyanın hizmetine sunmalıyız. Çünkü sağlık turizmi tatil turizminden daha fazla döviz getiriyor. Tesisleri, doktorları ve imkanları ile Türkiye’nin sağlık turizmi kapasitesi çok yüksek” dedi. 
Ülkemizdeki tedavi ücretlerinin Avrupa ülkelerine göre yüzde 60 daha ucuz olduğunu söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu da ülkemizin sağlık turizmindeki potansiyelinin yüksek olduğunu göstermektedir. Türkiye'de 8 bin ile 20 bin dolar arasında olan kalp by-pass operasyonu Avrupa'da 20 bin ile 40 bin dolar arasında değişiyor. Birçok turistin cazip fiyatlar sebebiyle yalnızca zorunlu tıbbi tedaviye değil diş tedavisi, saç ekimi ve plastik cerrahi operasyonları için de ülkemizi tercih ettiğini düşünürsek yatırım ve teşvikler daha da artırılmalı ve bu alanda ülkemizin tanıtımına daha çok önem vermeliyiz. Türkiye 2017’de sağlık turizminde büyük bir başarı elde etti. Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi'nin verilerine göre 12 ayda Türkiye'ye 760 bin sağlık turisti geldi ve 7.1 milyar dolar gelir elde edildi” diye konuştu.

"Bin 500 doğal termal kaynaktan faydalanılmalı"
Turizmde yeni ataklar ve tanıtımlar yapılması için kaplıca ve sağlık turizmine daha çok önem verilmesi gerektiğini belirten Palandöken, “Ülkemizdeki potansiyeli yüksek sağlık turizm kaynakları tesisleştirilmeli ve mevcut tesisler modernize edilmelidir. Sıcaklıkları 20C ile 100C arasında değişen, saniyelik debileri 2 ile 500 litre arasında değişen bin 500 adet doğal termal su kaynağımız var. 700 bin yatak kapasitesini aşabilecek termal turizm kapasitemiz olmasına rağmen yalnızca 200'e yakın kaplıca işletmesine sahibiz. Kaplıca turizminin teşvik edilebilmesi için işletmelerin desteklenerek termal kaynakların turizm potansiyelinden faydalanılmalıdır.Bu arada Sağlık Bakanlığınca belirlenen 20 milyarlık gelir hedefine ulaşmak için kaplıca tesislerinin artırılmasının yanında tanıtımın daha etkin ve devamlı yapılması gerekir” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.