Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

SAHA MİHENK, TEI liderliğinde bir araya geldi

SAHA MİHENK, TEI liderliğinde bir araya geldi
14.02.2024
A+
A-

Çalışmalarını TEI liderliğinde gerçekleştiren SAHA MİHENK, 13 Şubat’ta Millî Havacılık Endüstrisi Çalıştayı için Teknopark Ankara’da savunma, havacılık ve uzay endüstrisine çalışan ve çalışmak isteyen firmalar, paydaş kurumlar ve sektörün liderleriyle bir araya geldi.

Millî havacılık endüstrisinin mevcut durumu, üretim ve tedarikteki kalite süreçleri ve kalite-sertifikasyon düzenlemelerine dair değerlendirmelerin yapıldığı etkinlikte açılış konuşmasını TEI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk yaptı. Açılış konuşmasının ardından SAHA MİHENK Lideri ve TEI Kalite Sistem ve Sertifikasyon Müdürü Ayşin Özkan organizasyon hakkında bilgi verdi. TEI Kalite Direktörü Buket Topel de etkinlikte gerçekleşen Üretim ve Tedarik Süreçlerinde Kalite Sertifikasyonu panelinde konuşmacı olarak yer aldı.

Öztürk, konuşmasında, “TEI olarak bu etkinliğin sponsoru olmaktan ve MİHENK’in başkanlığını yürütmekten gurur duyuyoruz. Ülkemizin geleceği yüksek teknolojiden geçiyor. Yüksek teknolojinin ülkemizdeki öncü sektörlerinden havacılık ve savunma ekosistemi için sistemin en önemli parçalarından olan sertifikasyon konusunu hep beraber ilerletiyoruz. Dokümantasyon ve sertifikasyon, sektörlerimiz için kritik öneme sahip” dedi.

SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği çatısı altında, kamu kurumları ve firmaların katılımıyla oluşturulan Millî Havacılık Endüstrisi Komitesi (MİHENK) çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’de havacılık standartlarına göre sertifikasyon şemasının yönetilmesi ve denetlenmesi süreçlerinde sorumluluk sahibi olan ve aynı zamanda sertifikasyon kararları konusunda yetkili kurum olan SAHA MİHENK, çalışmalarıyla Türkiye’nin sertifikasyon konusundaki dışa bağımlılığını azaltıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.