Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 20°C

Sanat ve Tasarım alanlarında Ar-Ge ve inovasyon semineri gerçekleştirildi

Sanat ve Tasarım alanlarında Ar-Ge ve inovasyon semineri gerçekleştirildi
16.02.2024
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Sanat ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Sanat ve Tasarım Alanlarında AR-Ge ve İnovasyon Çalışmaları: Kavramlar, Örnekler, Düşünceler’’ adlı seminer Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Konuşmacı olarak ARİNKOM TTO Yönetici Yardımcısı Öğr. Gör. Rabia Taş’ın yer aldığı seminere Sanat ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çiğdem Taş Alicenap, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Göktuğ Günkaya ile Arş. Gör. Emin Bakan başta olmak üzere çok sayıda akademisyen katılım gösterdi.

“Akademi ve sektörü bir araya getirmeyi hedefliyoruz”
Seminerde kavramların anlamlarına değinen ARİNKOM TTO Yönetici Yardımcısı Öğr. Gör. Rabia Taş konuşmasında şunları aktardı:
“Bugüne dek yaptığımız toplantılarda ve seminerlerde gelen geri bildirimlerde AR-Ge ve İnovasyon gibi kelimelerin sanatla buluşmadığı, buluşuyorsa da çok net anlaşılamadığı yönünde görüşler vardı. Bu yüzden yeni kurulan merkezimizle birlikte daha anlaşılabilir olmak adına bu seminerleri düzenliyoruz. Sektörle iş birliği konusunda projelerin Sanat ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne getirilmesi gerekiyor. Merkezimiz sanatın uygulamayla buluştuğu ve ekonomik değere dönüştüğü araç olabilir. Bu noktada Anadolu Üniversitesinin böyle bir merkeze sahip olması çok önemli.”

“Sanat ve Tasarım Alanlarında AR-Ge ve İnovasyon Çalışmaları: Kavramlar, Örnekler, Düşünceler’” semineri soru cevap kısmı ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.