Site Rengi

DOLAR 32,5371
EURO 34,8354
ALTIN 2.443,65
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

Şimdiki Popüler Bitki, Zuzu Çiçeği…

15.08.2019
A+
A-

Sihirli Bahçem Blog Yazarı ve Bitki Uzmanı Şükran Karabulut, son zamanlarda ev hanımları tarafından sıkça tercih edilen fakat adını pek duymadığımız bir bitkiyi bizler için anlattı.

Zamioculcas bitkisi. Türkçe’de Zamia, Zeze, Zuzu ya da sonsuzluk bitkisi olarak farklı isimlerle anılan bu bitki, son günlerin en popüler çiçeklerinden. Fakat bir konuda uyardı; “Bitki az derecede olsa zehirli olabilir bu yüzden evcil hayvanlara ve çocuklara dikkat etmenizde fayda olacaktır.”

Parlak yapraklarının güzelliği ile ilk baktığınızda kolayca fark edilen sonsuzluk bitkisini anlatan Karabulut, “Bu çiçek her mevsim yeşil kalmayı başarıyor. Bakımı da son derece kolay olduğundan Avrupa’da çok kullanılıyor. Ülkemizde de yavaş yavaş yaygınlaşan bu bitki Zanzibar, Kenya ve Madagaskar kökenlidir. Ev, ofis ve kapalı alanlarda çok rahat ve bakılabilirken bitkinin çok fazla su isteği olmadığından sulamayı unutsanız bile sorun etmez. Zamia çok su tüketmez, eğer saksı altında çok fazla su biriktirse, alt yapraklar sarıya dönebilir bu yüzden saksınızın altında su birikmediğinden emin olunuz. Kışın, toprak iki ila dört hafta boyunca kuru olabilir. Yaz aylarında bir hafta yeterlidir. Sulama esnasında Zamia bitkinizin toprağı tüm nemi emebilmelidir. Zamia bitkinizin yapraklarına su püskürtmek bitkiniz için önemli değil sadece tozu temizlenmiş olacaktır. Zamioculcas çok fazla ışık talebi yoktur çok güneşli bir yer de bakımı mümkündür fakat doğrudan güneş ışığı bitkiye gelmemeli, gölge – yarı gölge alanlarda daha iyi yetişirler. Zamioculcas'ı bulunduğu alanda düzenli olarak çevirin, bu da büyümeyi artırır, pencereye daha yakın bir alanda konumlandırabilirsiniz. Zamia bitkisi çok az ışık aldığında, bu büyümeyi yavaşlatacaktır. Çok fazla güneş ışığına da ihtiyaç duymadığından bitkinin pencereden 1 veya 2 metre daha uzağa yerleştirilmesi en iyisidir. İlkbahar ve yaz aylarında bu bitkiyi teras, balkon, verandanın yarı gölge alanlarına alabilirsiniz ancak doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Bitki için zararlı olan öğlen güneşinden kaçının. Zamioculcas bitkisi az derecede olsa zehirli olabilir bu yüzden evcil hayvanlara ve çocuklara dikkat etmenizde fayda olacaktır.” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.