Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Tamamını alamayan yarım veya çeyrek karpuzu tercih ediyor

Tamamını alamayan yarım veya çeyrek karpuzu tercih ediyor

Eskişehir’de kurulan semt pazarında karpuz satışı yapan esnaf, birçok vatandaşın tamamı yerine çeyrek veya yarım karpuza rağbet gösterdiğini ifade ediyor.

Yaz aylarında vatandaşlar tarafından çok tercih edilen meyvelerin başında karpuz geliyor. Havaların ısınmasıyla birlikte semt pazarlarının tezgâhlarında karpuz sezonu açılırken, son dönemde yarım ve çeyrek karpuzlar satılıyor. Tarladan aldıkları karpuzları pazar tezgâhlarına çıkaran esnaf, vatandaşların bazılarının bütün karpuz yerine yarım ve çeyrek karpuz satın aldıklarını belirtiyor. Bütün karpuz satamamaktan dolayı işlerinin yavaş ilerlediğini dile getiren karpuzcu esnafı, karpuzun ağırlığına göre fiyatların değişkenlik gösterdiğini ifade ediyor.

“Vatandaş çeyrek ve yarım karpuzla tatmin oluyor”
Eskişehir’de kurulan semt pazarında karpuz satan Fuat Baki, vatandaşların tercihlerinin yarım ve çeyrek karpuz almak olduğunu belirtti. Karpuzun kilosunun 8 ile 10 lira arasında satıldığını söyleyen Baki, “Pazara gelenler genellikle yarım ve çeyrek karpuz alıyorlar. Az sayıda kişi bütün karpuz alıyor. Birkaç gündür fiyatlar yükseldi. 15-20 gün sonra fiyatlar düşer mi bilemeyiz. Vatandaşlar 200 lirayla pazara çıkıyor, 100 lirasını karpuza verse diğer ihtiyaçlarını alamaz. Çeyrek ve yarım satılan karpuzlar nedeniyle satışlarımız da düştü. Şu anda karpuzun kilosunu 8-10 lira arasında satıyoruz. Karpuzun ağırlığına göre değişiyor. Bir karpuz 10 kilo geliyor, 100 liraya satılıyor. En küçüğü 7 kilo oluyor, 70 liraya satılıyor. Vatandaş çeyrek ve yarım karpuzla tatmin oluyor. İşlerin açılmasını bekliyoruz. Nasipse iş yapacağız. Pazarda bir tek karpuz değil domates, patates gibi ürünlerin de fiyatları yüksek. Böyle giderse işler zor açılır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.