Site Rengi

DOLAR 32,4809
EURO 34,7450
ALTIN 2.440,33
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Tambova: ‘Sağlıklı ve Sportif Bir Nesil Adına Çalışmak Çok Kutsal Bir Ödev’

Tambova: ‘Sağlıklı ve Sportif Bir Nesil Adına Çalışmak Çok Kutsal Bir Ödev’
19.03.2021
A+
A-

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, partisi tarafından kurulan ‘Gölge Bakanlar Kurulu’nda ‘Gençlik ve Spor Bakanı olarak gösterilmesiyle bir açıklama yayınladı.

Tambova açıklamasında:
Demokratik Sol Parti Gölge Kabinesinin Gençlik ve Spor Bakanı olarak; bundan sonraki süreçte, görev ve yetki alanımdaki konularla ilgili gelişmeler hakkında, kamuoyuna gerekli bilgilendirmeleri yapacağım. Sn Genel Başkanımızın şahsıma tevdi ettiği bu görev, benim için ayrıca anlamlıdır; zira, Gençlik ve Spor Bakanlığının ilk kadın temsilcisi oldum ve kurulda görevli her bir arkadaşımız da konularına hakim ve gölge değil de gerçek bakanlar kurulu gibi çalışmaktayız. Görev tanımlarım kapsamında, öncelikle Gençlik ve Spor İl Müdürümüzle görüşerek; şehrimizde yapılan faaliyetler hakkında bilgiler aldım.

Gençlerin spor ve sportif faaliyetlerinin yanı sıra; bakanlığımın en önemli yetki alanı, burs, kredi ve yurtlarla ilgili işleyişi düzenlemek ve yönetmek olup; bu sürecin gençlerimizin geleceği açısından ne derece yaşamsal öneme haiz olduğunun da bilincindeyim. Çünkü, gençlerimiz ve hatta çocuklarımız ekonomik imkanlarının yetersizliği ve sosyalleşme sorunları nedeniyle, pek çok kötü amaçlı yurt organizasyonlarının ağına düşmüş ve bazı yurtlarda küçücük çocuklarımıza insanlık dışı muameleler reva görülmüştür. Yine yetişkin gençlerimiz, üniversite öğrenimine devam edebilmek için bu tür illegal faaliyet yürüten ‘sözde’ yurtlarda kalarak, hiç istenmeyen eylemlerin, ilerideki baş aktörleri olarak yetiştirilmişlerdir. Bunun en somut ve ne yazık ki, en kanlı örneğini FETÖ terör örgütünün geriye dönük yurt yapılanmasında gördük. Burada yetişen gençler, devleti ve milletine bağlılık yerine; içinde bulundukları psikolojik baskı nedeniyle, kendilerine, yer yurt gösteren bu yapılara ve cemaatlere bağlı kalarak; toplumumuz ve milli birliğimiz için tahribat boyutları çok yüksek, pek çok bölücü faaliyette bulunmuşlardır.

Bu gerekçelerle; Bakanlığımın yetki alanına giren bu konuyu çok önemsediğimi ve devletin gerekli yurt imkanlarını sağlayarak; böyle illegal yapılara geçit vermemesi gerektiğini de vurgulamak isterim. Gençlerimizin ülkemiz ve geleceğimizin teminatı olduğunun bilinciyle, geleceğe umutla bakabilmelerini sağlamak; sağlıklı ve sportif bir nesil yaratmak adına çalışmanın çok kutsal bir ödev olduğunu düşünüyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.