Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Taraftara Türk bayrağı çağrısı

Taraftara Türk bayrağı çağrısı
25.10.2023
A+
A-

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, hafta sonu oynanacak Yunusemre maçına taraftarın Türk bayraklarıyla gelmesi, özellikle imkânı varsa kırmızı giyinmesi çağrısında bulundu.

Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle maça Türk bayrakları ve kırmızı giyinerek gelinmesini isteyen Diri, “Cumhuriyetin 100. yıl coşkusunu yaşadığımız şu günlerde, maziye dönüp baktığımızda Türk milletinin İstiklal mücadelesinde kilit rol oynamış, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Eskişehir halkı seçkin özelliklerle bezenmiş bir halktır’’ sözleriyle övgüsüne mazhar olmuş Eskişehir halkının bugün birlik ve beraberlik ruhunun noksanlığı çok net görülmektedir. Bu kopukluklar en çok şehrin en büyük markası Eskişehirspor’a ve Eskişehir’in geleceğine zarar vermiştir.

Es-Es’imiz 1965 yılında tüm kent halkının tek vücut olarak kurduğu Eskişehirspor’un kısa zamanda yaşayan bir efsane haline gelmesini sağlayan birlik beraberlik içindeki ruhtur o yüzden 1965 Ruhuna da bir an önce dönmeliyiz. Koca bir kentin tek vücut, tek yürek olarak Türk futboluna kazandırdığı Eskişehirspor ne yazık ki, bugün o ruhtan çok uzak kalmış ve son derece zor günler yaşamaktadır.

Biz Eskişehir halkı ve Eskişehirspor sevdalıları olarak 1965 Ruhu’nu yeniden hayata geçirmenin çok da zor olmadığına inanarak, bu hafta sonu oynayacağımız şehrimiz takımlarından Yunusemrespor maçı öncesinde tüm kentimize ‘’Eskişehirspor hepimizin’’ çağrısı yapıyoruz. Tüm Eskişehirspor sevdalılarını tüm Eskişehir halkını, okullarımızı, fabrikalarımızı, STK’larımızı, kısacası sözün özü yüreğinde Eskişehir ve Eskişehirspor sevdasını yaşatabilen herkese çağrıda bulunuyoruz. Gelin, tüm dargınlıklarımızı, küskünlüklerimizi, hesaplarımızı bir kenara bırakıp, hafta sonu oynayacağımız Yunusemrespor maçında tribünlerimizde omuz omuza vererek şampiyon biz olacağız diye haykıralım, destek olalım. Bir kentin en büyük değerine nasıl sahip çıktığını dost düşman tüm Türkiye’ye bir kez daha izlettirelim. Biz Eskişehiriz, biriz, beraberiz. Yapılamaz denilenleri en iyi şekilde yaparız” dedi.

Yunusemrespor maçının 28 Ekim saat 19:00’da oynanacağını belirten Diri, “Maça gelecek tüm halkımızın Türk bayraklarıyla gelmesini özellikle imkânı varsa kırmızı giymesini ve mutlaka çocuklarımızın elinden tutarak maça getirmesini rica ediyoruz. Hem cumhuriyetimizin 100. yılında bir arada olalım hem şampiyonluk yolunda birbirimize daha sıkı sarılalım. Ayrıca Cuma günü tüm Eskişehirspor taraftarı olarak cumhuriyetin 100. yılı için çekeceğimiz klip için toplanacağız. Bu videoda yer almak isteyen tüm taraftarımızı bekliyoruz” diye belirtti.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.