Site Rengi

DOLAR 32,5386
EURO 34,8715
ALTIN 2.444,12
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

“Tavşanlı Okuyarak Gelişiyor” projesi

“Tavşanlı Okuyarak Gelişiyor” projesi
13.01.2024
A+
A-

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, “Tavşanlı Okuyarak Gelişiyor” (TOG) projesinin tanıtımı ve protokol imza töreni gerçekleşti.

Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın başkanlığında, Tavşanlı Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Uygulama Atölyesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Refik Küçükkağnıcı, günün anlam ve önemi, projenin hedefleri hakkındaki konuşmasını yaptıktan sonra, proje için logo tasarımını yapan İbrahim Beytullah Sayar, logodaki sembolleri açıklayarak bilgi verdi.

Proje Koordinatörü Osman Said Demiryılmaz, projenin Tavşanlı Belediyesi, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanmış olduğunu, projeyi oluşturma sebeplerini, amaç ve kazanımlarını, yöntem ve değerlendirme sürecini aktardı. Proje kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinden yaklaşık 15 bin öğrencinin aileleriyle birlikte kitap okuma etkinliklerine katılacağını, çeşitli etkinlikler yapılarak okur-yazar buluşmalarının gerçekleştirilmesini hedeflendiklerini, okullara proje hakkında ayrıntılı bilgi vereceklerini anlatarak Tavşanlı Okuyarak Gelişiyor (TOG) projesi hakkında bilgi verdi.

Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın, Tavşanlı Okuyarak Gelişiyor (TOG) Projesi’nin, toplumda okuma alt yapısını oluşturmaya fayda sağlayacağını, kişinin kelime hazinesi geliştikçe, düşünme kapasitesinin ve hitabetinin de gelişeceğini, trafikteki davranış kurallarından, en makro düzeyde alınan kararlara kadar sosyolojik olarak toplum davranışları üzerinde farkındalık oluşturmak için çok etkili olacağını ifade etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, Tavşanlı’da okuyan insan sayısının artmasının ilçeye her anlamda katkı sağlayacağını, toplumu geliştirmek için, bu tür projelerin daha çok yapılarak yaygınlaştırılması gerektiğini söyleyerek, tüm paydaşlara ve öğretmenlere teşekkür etti.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Burada çocuklarımızla birlikte anne ve babaların da düşünülerek okuma kampanyası başlatılması çok güzel bir düşünce. Tavşanlı Belediyesi her zaman kurumlarımızla iş birliğini önemseyerek böylesi kıymetli projelere destek olmaktadır. Öğretmenlerimizin katkısıyla toplumun her kesimine okuma alışkanlığının kazandırılıp, güçlendirilmesi kültürel hayatımıza katkı sunacaktır. Burada bazı tavsiyelerim olacak. Bizim Murat Gazi, Meteoroloji gibi sosyal tesislerimiz ve Gençlik Merkezimizdeki sınıflar okuma günleri ile sanatsal etkinlikler için uygun mekanlar. Buralar çocuklarımız ve ailelerine her zaman açıktır.” diyerek, bu projeye her türlü katkıya hazır olduklarını belirtti.

Tavşanlı Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Sözer ise, tür güzel çalışmalara destek olacaklarını belirterek hayırlı olması dilekleriyle protokolü imzaladı.

Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın, AK Parti Kütahya Milletvekili ve TBMM KİT Komisyon Üyesi Mehmet Demir, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Sözer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Refik Küçükkağnıcı, Şube Müdürleri Asım Bulut, Sedat Cumali Koca, Murat Şahin ve Mehmet Ali Özdemir, Proje Yürütücü Öğretmenleri, BİLSEM Müdürü Osman Said Demiryılmaz, Tavşanlı Özel Uygulama Okulu Müdür Yardımcısı İlkay Karadaş, Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik ve Elektronik Teknik Alan Öğretmeni Hakan Aygün, Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro/ARGE Öğretmenleri Murat Yalçın, Hacer Bilgin, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Akpınar, Proje Logo Tasarımcısı İbrahim Beytullah Sayar ve basın mensupları katıldı.

Toplantı dilek ve temenniler sonrasında hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.