Site Rengi

DOLAR 32,3880
EURO 34,7806
ALTIN 2.435,61
BIST 9.994,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 18°C

Tedavisi tamamlanan yırtıcı kuşlar doğaya salındı

Tedavisi tamamlanan yırtıcı kuşlar doğaya salındı
05.03.2024
A+
A-

Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde (AKÜREM) tedavileri ve rehabilitasyonları tamamlanan yırtıcı kuşlar doğaya salındı.

AKÜREM Müdürü Prof. Dr. İsmail Aytekin ise AKÜREM olarak doğada güçsüz kalmış, vurma veya elektrik çarpması gibi yaban hayatıyla ilgili herhangi bir problem olduğunda vatandaşların 112’yi arayarak Doğa Koruma Bölge Müdürlüğüne bilgi verdiğini kaydetti. Aytekin, şunları ifade etti:

“Bu gibi durumlarda doğa koruma bir araç kaldırarak yerinde tespit ettikten sonra yaralı hayvanları Merkezimize getiriyor. Biz de genel muayene yaptıktan sonra herhangi bir kırık-çıkık veya yaralanma varsa cihazlarımızla tespit ediyoruz. Akabinde gerekli tedaviyi uyguluyoruz. Türkiye’nin en büyük Yaban Hayatı Merkezi burası. Bir ekip olarak burada canlılarımızı en güzel şekilde rehabilite ediyoruz. Daha sonra uçma kafeslerine alıyoruz. Kafeslere aldıktan sonra süre içinde takibini yapıyoruz tamamen uçmaya başlamışlarsa doğayla kavuşturuyoruz.”

Konuşmaların ardından 3 kuş doğaya bırakılırken, tedavileri tamamlanan 7 kuşun ise hafta içi doğaya bırakılacakları belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.