Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 16°C
Çar 20°C
Per 19°C

TÜMSİAD’dan ‘Biz Kimiz?’ Programı

15.08.2019
A+
A-

TÜMSİAD Eskişehir Şubesi, düzenlemiş olduğu "Milli Şuûr Konuşmaları" programlarının ilkini 'Biz Kimiz?' sorusuyla, gazeteci yazar Savaş Şafak Barkçin'in katılımıyla gerçekleştirdi.

TÜMSİAD Başkanı Engiz'in yaptığı açılış konuşmasında:
"Biz TÜMSİAD ailesi olarak "Yerel değerlerden, küresel liderliğe" söylemiyle, yerlilik ve millîlik olmadan küresel liderliğin olmayacağını vurguladık. Yapmış olduğumuz çalışmaları ve ortaya koyduğumuz vizyonu hep bu çerçeve üzerinde inşa ettik. Ve bu istikâmette çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Ülkemizi; siyasi-ekonomik ve kültürel olarak 2023 hedeflerine taşıyabilmemiz için öncelikle kim olduğumuzun farkına varmamız gerekmektedir.

Millet olarak içerisinde bulunduğumuz şuûr kaybından kurtulup 'milli şuûr'la yeniden kendimize gelmemiz, öz kimligimize kavuşmamız ve yaşayıp çalışmamız gerekmektedir." dedi.

Başkan Engiz'in yaptığı konuşmadan sonra programın katılımcısı gazeteci-yazar Şafak Barkçin, birçok örnekle kim olduğumuzu, neler yapmamız gerektiğini, konuşmasını temsîl eden görseller aracılığıyla anlattı.

Barkçin konuşmasında:
"200 yıldır sadece gücümüzü değil, kendimizi kaybettik. 200 yıldır kendimizi değil, gücümüzü arıyoruz. Kendimizi evimizde değil, başka yerlerde arıyoruz. Artık kendimize gelmemiz gerektiyor!" dedi. Bu cümlelerden sonra ise "Ne Yapmalıyız'ı anlattı.

Yazar Barkçin bu noktada ise:
"İnsan olarak kulluğumuzu esas alacağız, itikadımızı doğru öğrenip doğruya uyacağız. Kendi kavramlarımıza hakim olacağız. İnsana, mekân, zamana açık olacağız. Sadece bilgili değil, ahlâklı olacağız. Gücün ahlâkına değil; ahlâkın gücüne tabiî olmalıyız." dedi.

TÜMSİAD Başkanı Ali Engiz, katılımlarından dolayı gazeteci-yazar Barkçin'e Osmanlı Padişahı Sultan Abdülhamid'in levhasını hediye etti. Ayrıca programa AK Parti Eskişehir İl Başkanı Av.Zihni Çalışkan, AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Tuç, Türk Ocağı Eskişehir Şube Başkanı Prof.Dr. Nedim Ünal, Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Topal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.