Site Rengi

DOLAR 32,2743
EURO 34,6310
ALTIN 2.413,23
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Az Bulutlu
Eskişehir
18°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 12°C
Paz 18°C

Üst model telefonlardaki kronik AMOLED yanığı sorununa dikkat

Üst model telefonlardaki kronik AMOLED yanığı sorununa dikkat

Eskişehir’de telefonculuk yapan Yiğit Aytekin, sürekli aynı uygulamada kalmaktan ve cihazın ısınmasından kaynaklı bir iz oluşmasına neden olan kronik AMOLED yanığı sorununun yaşanmaması için kullanıcıların ara sıra farklı sayfalara geçiş yapması gerektiğini söyledi.
Son dönemlerde çıkan üst model telefonlarla birlikte AMOLED ekranların kullanımı yaygınlaştı. AMOLED ekranlar güzel ve kaliteli görüntü sağlaması nedeniyle pek çok kullanıcı tarafından tercih edilirken, bazı vatandaşlar kronik bir yanık sıkıntısından muzdarip oluyor. Telefoncular arasında ‘AMOLED yanığı’ olarak adlandırılan sorun, sürekli aynı uygulamada kalmaktan ve cihazın ısınmasından kaynaklı ekranda kalıcı bir iz oluşturuyor. AMOLED yanığı sonucunda meydana gelen izlerin ekran değişimi yapılmadığı sürece giderilemeyeceğini ifade eden telefoncular, vatandaşların bu sorunu yaşamamak için cihazlarını şarjda kullanmamalarını ve sürekli aynı sayfada durmayarak ara sıra farklı uygulamalara geçiş yapmalarını tavsiye etti.

“Bu pek çok modelde kronik bir sorun, tek markaya özgü değil”
Eskişehir’de telefonculuk yapan Yiğit Aytekin, AMOLED ekranlarda yaşanan yanık probleminin sürekli aynı sayfada kalmaktan ve cihazın ısınmasından kaynaklandığını belirtti. Meydana gelen yanık sonucunda cihazda kalıcı bir görüntü oluştuğunu dile getiren Aytekin, “Biz halk arasında ve telefoncular olarak buna AMOLED yanığı diyoruz. Gerek sosyal medya gerek de farklı oyun uygulamalarında aynı sayfada sürekli kalındığı takdirde ve o süre zarfında meydana gelen ısınmalar sonucunda bu sorunla karşılaşılabiliyor. AMOLED yanığı geçici bir şey değildir, kalıcıdır. Bunun tek tamir seçeneği ekran değişimi. Yurt dışında farklı bir seçenek de varmış ama bizim ülkemizde sadece böyle oluyor ve o da maliyetli. Çünkü AMOLED ekranlar daha pahalı. Bu pek çok modelde kronik bir sorun, tek markaya özgü değil. Bütün markalarda yaşanıyor” dedi.

“Uzun süre boyunca aynı sayfada durmamalı”
Çoğu modelinde kronik yanık sorunu yaşanmasına rağmen AMOLED ekranlı cihazların yüksek talep gördüğünü aktaran Aytekin, “Sonuçta bu tamamen kullanıcıyla alakalı bir şey. AMOLED yanığı ile karşılaşmak istemeyen vatandaşlar aynı sayfada çok sık durmamalı. Ayrıca şarjdayken telefon kullanmak cihazın ısınmasına neden olabiliyor ve o da AMOLED ekranları ekstra tehlikeye sokuyor. Bu yazılımsal güncellemeyle giderilecek bir şey değil. Çünkü fiziksel bir hasar oluşuyor. O ekranda bir yanık meydana geliyor. AMOLED ekranlar beyazları daha beyaz siyahları daha siyah gösterir. Ondan kaynaklı daha kaliteli ve güzel görüntüler sağlayabilirler. Aynı zamanda yüksek kalitedeki görüntüleri de sadece AMOLED ekran sağlayabilir. Dolayısıyla dikkatli kullanıldığı sürece AMOLED ekran tercih edilebilir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.